TREBUIE SĂ ȘTII

În conformitate cu reglementările legislației în vigoare, respectiv Ordonanța de urgență nr. 10/2018 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 190/2000 privind regimul metalelor prețioase și pietrelor prețioase în România, bijuteriile comercializate în România trebuie să poarte trei mărci obligatorii: marca de titlu, marca de responsabilitate și marca statului.

Marca de titlu indică conținutul de aur prezent în aliajul utilizat la fabricarea bijuteriilor. De exemplu: 375, 585, 750, etc.

Marca de responsabilitate se aplică de către producător sau importator la prima punere pe piață. Acesta poate conține cifre sau litere, alocate de către Direcția Metale Prețioase ori, la libera alegere a operatorului. Spre exemplu, marca de responsabilitate a MOSV este B232.

Marca statului este formată dintr-un simbol și o combinație de cifre. În imagine aveți modelul mărcii statului pentru câteva dintre karatajele bijuteriilor din aur.

Fiecare bijuterie MOSV poartă cele trei marcaje. Bijuteriile sub un gram sunt exceptate de la marcare, însă sunt verificate de către Direcția Metale Prețioase, conform aceleiași legi. În limita spațiului, fără a însă a deteriora aspectul comercial al bijuteriilor, ne vom strădui să marcăm toate bijuteriile, indiferent de gramaj. Totuși, acolo unde nu este posibil, pentru a vă certifica faptul că bijuteriile MOSV au fost verificate de către Direcția Metale Prețioase, Certificatul de Garanție care însoțește bijuteria va purta numărul unic de marcare (borderou de vânzare/număr criteriu pe borderou/anul borderoului).

Și, este bine de știut, chiar dacă nu găsiți bijuterii pe gustul dumneavoastră între colecțiile pe care vi le prezentăm, și alegeți să le achiziționați din altă parte, asigurați-vă că vânzătorul acestora vă poate prezenta marcajele bijuteriei sau copiile borderourilor care atestă analiza lor într-un centru DMP din țară, așa cum prevede legea.

În realizarea cerceilor MOSV utilizăm trei sisteme de închidere. Primul dintre ele este sistemul clasic cu tortiță. Sunt extrem de comozi la purtare. Ca dezavantaj, trebuie să știți, cerceii cu tortiță pot fi agățați în momentul în care este îmbrăcată sau dezbrăcată o bluză, tricou sau altă piesă vestimentară. De aceea, în general, după fiecare îmbrăcare/dezbrăcare ar fi bine să vă asigurați că cerceii sunt la locul lor.

Al doilea, este sistemul de închidere prin înfiletare cu capac rotunjit la spate pentru asigurarea confortului pe timpul somnului. Față de sistemul clasic cu fluturaș împins pe tija care intră în ureche, acesta face ca cerceii să fie potriviți chiar și pentru fetițele nou născute. Dacă sunt bine închiși, sunt cel mai sigur model de cercel destinat nou născuților. Dezavantajele, să vorbim și despre ele. În lipsa experienței și a unei bune dexterități, primul contact cu acest sistem de închidere v-ar putea ridica ceva probleme. Tocmai de aceea, le recomandăm mămicilor să exerseze de câteva ori închiderea acestora înainte de a-i pune în urechile bebelușilor.

În fine, cel de-al treilea sistem de închidere este cel cu arc. Este un sistem extrem de sigur, utilizat la cercelușii rotunzi. De la cei foarte mici, la cei mari, acest sistem de închidere pentru cerceii rotunzi este mult mai sigur și mai confortabil decât este cel cu tijă și închidere în furcă. Acesta este sistemul pe care îl utilizăm în cazul celor mai mici cercei pe care îi realizăm. Ca dezavantaj ar fi un grad mai ridicat al dificultății la punerea în ureche.

Bijuteriile pentru copii sunt create cu atenție și grijă pentru detalii. Cu toate acestea, vă rugăm să rețineți că articole de bijuterii conțin părți mici care, dacă sunt rupte ori desfăcute, pot reprezenta un pericol de sufocare pentru copiii cu vârsta de cel puțin 5 ani. Prin urmare, nu lăsați copiii în vârstă de până la 5 ani să poarte bijuterii nesupravegheați. De asemenea, nu lăsați bijuteriile sau ambalaje ale acestora lângă copiii în vârstă de până la 5 ani, ori în locuri în care aceștia pot ajunge. Îndepărtați bijuteriile în timpul somnului ori atunci când acesta doarme nesupravegheat. Îndepărtați bijuteriile și când copilul se află în scaunul de mașină și, în general, de fiecare dată când acesta nu este supravegheat de un adult. Verificați periodic dacă există eventuale uzuri sau deteriorări ale produselor înainte de utilizare. Nu utilizați bijuteriile dacă observați urme de deteriorare. Bijuteriile sunt piese mici și pot reprezenta un pericol de sufocare.

Bijuteriile MOSV nu conțin nici nichel și nici cadmiu, respectând astfel prevederile Directivei

94/27/EC din 24 martie 2005 a Parlamentului European, referitoare la restricțiile privind introducerea pe piață și utilizarea nichelului în fabricarea bijuteriilor.

Nichelul și cadmiul sunt metale utilizate în fabricarea aurului alb și sunt responsabile cu apariția unor forme de alergie la om. Acestea au fost, și sunt în continuare utilizate în anumite țări ale lumii, din afara spațiului U.E., ca alternativa mai ieftină la producerea aliajului de aur alb cu paladiu, metal inclus în categoria celor prețioase, metal non alergic, mult, mult mai scump decât nichelul.

Bijuteriile MOSV nu conțin nichel și cadmiu. Și, este bine de știut, chiar dacă nu găsiți bijuterii pe gustul dumneavoastră între colecțiile pe care vi le prezentăm, și alegeți să le achiziționați din altă parte, asigurați-vă că producătorul acestora vă va oferi garanții referitoare la lipsa nichelului din aliaj.

Aurul în stare pură are 24 de karate, respectiv o puritate de 999,99‰. Este un metal moale, aceasta fiind motivul pentru care este destul de rar utilizat în această formă pentru realizarea bijuteriilor. Așa se face că în confecționarea tuturor bijuteriilor aurul este aliat și cu alte metale. Pe lângă creșterea rezistenței, un alt scop pentru care aurul este aliat cu alte metale este de a-i scădea prețul (prin scăderea conținutului de metal prețios) și schimbarea culorii în scop decorativ.

Acum, proporția de dintre aurul utilizat la fabricarea bijuteriilor și restul metalelor conținute de aliaj poartă denumirea de titlu sau karataj. Acesta indică în miimi proporția de aur dintr-un aliaj.

Lucrurile sunt destul de simple. Așa cum am mai spus, aurul pur are titlul de 999,99‰. Pornind de aici, în funcție de cantitatea de aur din aliaj putem avea mai multe titluri recunoscute de legislația din România: 375 ‰, 500 ‰, 585 ‰, 750 ‰, 833 ‰, 900 ‰, 916 ‰.

Bijuteriile MOSV sunt disponibile în cele mai populare titluri utilizate în bijuteria europeană: 375 ‰ (specific țărilor din nordul Europei), 585 ‰ (specific țărilor din estul Europei) și 750 ‰ specific bijuteriilor cu pietre prețioase.

Diamantul, știm cu toții, este cel mai dur material natural cunoscut, extras din pământ, șlefuit și apoi montat în extraordinare bijuterii. Nu vă vom enumera cum se formează, la ce temperaturi și ce duritate are pe scara Mohs. Pentru toatte acestea există Wikipedia.

Ne vom opri asupra unor detalii mult mai importante, mai puțin vizibile și mai puțin tehnice.

În primul rând trebuie să spunem că acum, către finalul celui de-al doilea deceniu al secolului XXI, diamantele naturale se găsesc pe piață, în bijuterii, tot mai mult alături de cele obținute pe cale de laborator (lab grown). Aspectele care țin de conținut, în linii foarte mari, sunt similare: carbon pur. Există însă unele detalii care le diferențiază: unele sunt naturale, create de natură. Celelalte au luat naștere într-un laborator în India sau în China.

Diamantele montate în bijuteriile MOSV sunt doar naturale.

Apoi, pentru că utilizăm doar diamante naturale trebuie să vorbim puțin despre diamantele conflict free. Așa este etic. Pentru cine nu a văzut Blood Diamond cu Leonardo di Caprio, care transpune destul de bine problema multor state din Africa, trebuie să știți că diamantele pot susține terorismul. Sau că în extragerea diamantelor este utilizată forță de muncă exploatată sau chiar miori. Dramele acestea se întâmplă în unele regiuni din Africa, zone în care legislația nu este reglementată corespunzător. Grija tot mai mare acordată de către comunitatea internațională acestui subiect a făcut ca zonele din care diamantele alimentează terorismul să fie tot mai restrânse. Grija pentru achiziționarea de diamante din surse legale, ne fac să certificăm că proveniența acestora este una etică, conflict free.

Realizăm bijuterii extrem de delicate, montăm diamante de mici dimensiuni. Cu toate acestea, chiar și în astfel de cazuri, calitatea este extrem de importantă pentru noi. Utilizăm diamante GVS1. Pe scara valorică a culorii și a clarității sunt situate în jumătatea superioară.

Culoarea este clasificată de către GIA (Institutul Gemologic American) pe o scară gradată după literele alfabetului, începând cu litera D și încheind cu litera Z, unde D reprezintă cea mai bună caracteristică. Dacă litera G nu vi se pare suficient de bună, să spunem că un ochi neexperimentat nu poate face diferența dintre culorile D și H. Abia de la H în jos acestea încep să fie vizibile.

Cea mai frecventă cauză pentru pierderea căpăcelelor este o înșurubare necorespunzătoare a acestora. Dacă sunteți într-o astfel de situație, vă rugăm să efectuați un test rapid pentru a verifica dacă pierderea căpăcelului a fost cauzată de o înșurubare prea lejeră și că nu este ceva mai mult de atât.

Pentru aceasta, luați căpăcelul pe care îl mai aveți și  îl înfiletați pe tija cercelului buclucaș. După ce l-ați înșurubat, trageți de el pentru a vă asigura că nu iese de pe tijă atunci când este înfiletat. Dacă se întâmplă să iasă, ar putea fi o problemă la filet, caz în care vă rog să ne contactați prin e-mail sau Whatspp.

Căpăcelele de rezervă, în toate cele trei culori de aur, le găsiți pe ultima pagină a secțiunii Cercei bebe de pe site-ul nostru.

Pierderea unui cercel este o situație extrem de rară. Dacă, totuși, sunteți într-o astfel de situație, trebuie să știți că avem posibilitatea de a realiza și o singură bucată din oricare model disponibil pe site-ul nostru.

Pentru aceasta contactați-ne prin e-mail sau Whatspp.

Lungimea tijelor care intră în ureche vin la o dimensiune standard de 7,5 – 8 mm, din care aproximativ 2 mm vor fi acoperiți de căpăcelele care se înșurubează.

Această dimensiune face ca cerceii să fie potriviți pentru toate vârstele iar cerceii să se așeze frumos pe lobul urechii.

Procentul cererilor de scurtare a tijelor (căci le putem scurta la cerere) este (în medie) de 3 la suta de unități vândute. Dacă, după ce ai probat cercelușii, consideri că este nevoie de scurtarea tijelor, scrie-ne pe e-mail sau Whatsapp și ne vom ocupa gratuit de modificarea lor.

Bijuteriile MOSV nu sunt comercializate la preț pe gram. Gramajele cerceilor nu sunt afișate deoarece acestea nu sunt standardizate, ele variază per pereche în funcție de mâna lucrătorului. Din același model sunt gramaje diferite.

Ne străduim să realizăm cerceii MOSV cât mai ușori, prima și cea mai importantă cerință a bijuteriilor pentru copii.

MA Ofer Sa Visez

Autenticitatea și caracteristicile aliajelor cu conținut de metal prețios sunt garantate pe viață prin marcaje legale.

Certificatul de garanție emis de către societate atestă că produsele noastre îndeplinesc cerințele de calitate și conformitate impuse de lege. De asemenea, acesta atestă faptul că bijuteriile comercializate sunt produse noi, și că se află la prima punere pe piața națională. Drepturile consumatorului, așa cum acestea decurg din prezentul material sunt conforme cu prevederile OUG 21/1992 și a legii 449/2003. Termenul de garanție este de 30 de zile și acoperă eventualele defecte de fabricație care au trecut neobservate controlului tehnic de calitate al societății.

Autenticitatea și caracteristicile aliajelor cu conținut de metal prețios sunt garantate pe viață prin marcaje legale. Este vorba despre marca de titlu, care indică conținutul de metal prețios din aliajul utilizat la realizarea bijuteriei (375‰, 585‰ sau 750‰), prin marca de responsabilitate a societății (B232) și marca statului. În conformitate cu prevederile Art 12, alin (10), lit c) din OUG 10/2018, sunt exceptate de la marcare obiectele din aur în greutate de până la 1,00 grame. Pentru acestea, societatea va comunica cumpărătorului, prin menționare scrisă în cadrul certificatului de garanție, a numărului și poziției de pe Borderoul de marcare a produsului pe care îl achiziționează, ca măsură de asigurare a perfectei transparențe și de asigurare a trasabilității acestuia.

Conform OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate la distanță, așa cum este și cazul achizițiilor online, aveți dreptul de a returna produsele comandate online, fără nicio explicație, în termen de 14 zile de la primirea acestora. Returul se va efectua pe cheltuiala dumneavoastră, prin curier, ulterior comandării solicitării de retur, formularul disponibil pe site. Returul va fi realizat doar în conformitate cu Termenii și Condițiile disponibile gratuit pe site-ul comerciantului. Acesta nu poate fi realizat dacă produsul nu a fost purtat și nu prezintă urme de uzură datorate manipulării necorespunzătoare.

Prezentul material garantează faptul că:

  • Bijuteriile sunt realizate din aur în karatajele indicate în Certificatul fizic primit odată cu factura și bijuteria achiziționată.
  • Bijuteriile sunt realizate din aur pur aliat cu diverse alte metale în proporțiile aferente titlurilor legale aplicate.
  • Metalele prețioase utilizate în fabricarea bijuteriilor mosv.ro nu provin din zone de conflict.
  • Aliajele utilizate în realizarea bijuteriilor respectă cantitățile de nichel impuse prin Directiva Nichelului, valabilă în statele membre U.E.
  • Bijuteriile mosv.ro sunt noi și se află la prima punere pe piață.

Bijuteriile sunt obiecte de podoabă, extrem de fragile, aurul fiind un metal moale. Manipulați-le cu grijă. Trebuie să cunoașteți faptul că garanția oferită bijuteriilor nu acoperă defecțiunile provocate de utilizarea necorespunzătoare a acestora. Pentru a intensifica luciul bijuteriilor din aur alb, în anumite cazuri, aceste suprafețe pot fi acoperite cu rodiu. Stratul de rodiu se poate uza în intervale de timp care diferă de la o persoană la alta, între 6 luni sau niciodată. Rodinarea nu este un serviciu acoperit de garanție. Această prevedere este valabilă și pentru bijuteriile decorate cu email colorat. Oxidarea bijuteriilor este un fenomen natural, fiind condiționat de elementele de aliere alăturate aurului în procesul de fabricare. Nici acest fenomen chimic nu este acoperit de serviciul de garanție.

Bijuteriile sunt obiecte de podoabă,  manipulați-le cu grijă.

Când vorbim de bijuterii cu perle ori alte materii organice naturale, așa cum sunt turcoazul sau coralul, precum și cele cu email colorat, pentru a prelungi durata de viață a bijuteriei, este recomandată purtarea alternativă a două perechi de cercei. Purtarea pieselor enumerate în categoriile de mai sus necesită o mai mare atenție decât cea acordată celorlalte bijuterii.

Contactul cu alcoolul medicinal le pot afecta durabilitatea. La fel se poate întâmpla la contactul cu: creme cu iod, loțiuni de plajă, apa de piscină tratată cu clor. Același efect îl are și contactul prelungit cu apa caldă, ingrediente ale unor șampoane sau loțiuni de corp, mediul cu nivel crescut de umezeală. Orice cantități din aceste substanțe le poate afecta. Lista enumerată nu este limitativă. Acestea sunt cele mai frecvente, însă nu sunt singurele. Perlele, coralul, sunt toate bijuterii pline de eleganță. Emailul este plin de viață, vesel. Iar toate aceste proprietăți ale lor, cu puțină grijă, vor dura ani și ani de zile.

Reparațiile pentru bijuteriile aflate în garanție vor fi efectuate în termen de 14 zile de data intrării lor în service, anterior completării formularului de retur, în conformitate cu prevederile art 16.(1) din Legea 449/2003.

În funcție condițiile de purtare și de gradul de uzură, este recomandat ca bijuteriile să fie verificate anual de către un bijutier profesionist. Efectuarea de reparații pe cont propriu ori de persoane neautorizate va atrage după sine retragerea garanției. Nu curățați bijuteriile cu soluții improvizate.