Lucrarea pe care urmează să v-o introduc nu este una nouă. A fost realizată în urmă cu patru ani, însă, pentru că nu s-a vorbit despre minunea aceasta în România, m-am gândit că v-ar face plăcere să aflați mai multe detalii despre dânsa.
Este un colier cu opal care poartă numele “Path of Enlightenment” (în traducere: Calea Iluminării). Un fascinant joc de culoare făurit de natură, șlefuit de mâna omului și așezat în această formă de către designerul Karin Stirnemann. Karin, designer elvețian de bijuterii este câștigătoare a American Gem Trade Association Spectrum Award în anul 1999.
Colierul cu opal cuprinde cristale opal cu proprietăți extraordinare, extras din Lightning Ridge, Australia. Pietrele au fost tăiate Cody Opal, Melbourne. Această clasă de opal este extrem de apreciată fiind aproape la fel de solicitată în bijuterii precum este cel negru.
Superb acest colier cu opal. Dar cum se formează opalul?
Despre opal, să vă spun că este de două feluri: prețios și comun. Cel prețios formează jocul de culoare care fascinează privirea. Cel comun, nu. Opalul se găsește în zonele semi deșertice și s-au format cu ajutorul ploilor care s-au îmbibat adânc în roca subterană veche. Apa a transportat cu ea silica dizolvată. Mai apoi, odată cu încălzirea acestor zone geografice, apa s-a evaporat, în urma lor rămânând zăcăminte de silice care au format opalul. Pe măsură ce lumina se deplasează între sfere, undele se difracționează sau se îndoaie, se despart în culorile curcubeului, numite culori spectrale. Jocul de culoare este rezultatul.
Acest colier cu opal prezintă cabochoane opale rotunde și ovale, 87 la număr, cu dimensiuni cuprinse între 5,70 mm și 17,87 x 15,60 mm. O pereche detașabilă de cercei sunt încorporate în designul colierului; Structura colierului este realizată din platină. Greutatea totală a opalului este de 148,00 carate. Greutate brută 84,00 grame.
Sursa foto: https://ro.pinterest.com/pin/303218987389995055/
https://ro.pinterest.com/pin/188588303120029680/
Comenteaza