TERMENI ȘI CONDIȚII DE UTILIZARE

Ultima actualizare: 04.10.2022

CONDIȚII GENERALE 

Vă rugăm să citiți cu atenție informațiile prezentate mai jos, deoarece fiecare utilizare a acestui website reprezintă acceptarea de către dumneavoastră a termenilor și condițiilor prezentate aici. Utilizarea acestui site, parcurgerea sa și întreaga experiență se va face pe riscul dumneavoastră exclusiv.
Termenii generali utilizați pe parcursul acestui text: „mosv”, „Mă ofer să visez”, „noi”, „societate”, „site”,”website” – se referă la ORICUI I SE POATE ÎNTÂMPLA ORICE S.R.L, societate cu sediul în București, Bulevardul Basarabia. Nr. 256G, Et 7 având următoarele date de identificare fiscal contabilă: J40/13553/2019, RO41747632, Cod IBAN: RON: RO41 BTRL RONC RT05 2358 6101.
„Dumneavoastră” – se referă la orice persoană care accesează și utilizează acest site, vizitator sau cumpărător.
Tratăm cu responsabilitate informațiile cu caracter personal pe care le colectăm fie ca urmare a cerințelor legale, fie în scopuri de marketing. Pentru a afla detalii despre modul de prelucrare a datelor cu caracter personal, vă invităm să consultați secțiunea Politica de confidențialitate.
Informațiile expediate prin intermediul serviciilor de contact e-mail, mesagerie WhatsApp, servicii de mesagerie ale rețelelor sociale ori comentarii vor fi tratate ca informații neconfidențiale, răspunderea pentru conținutul acestora revenind exclusiv expeditorului.
Deși îmaginile prezentate pe site sunt fotografii reale ale produselor aflate la vânzare, acestea sunt considerate materiale cu titlu de prezentare.

Produsele care apar pe site sunt doar reprezentări vizuale mărite și, ca atare, aceasta nu conține adevărata lor dimensiune. Pentru acuratețea informațiilor, consultați dimensiunile în pagina de prezentare a fiecărui produs.
Restul imaginilor utilizate în realizarea acestui site provin fie din pictoriale proprii, grafică de calculator sau fotografie liberă de drepturi de autor, provenită de pe site-uri de specialitate și reproduse aici prin respectarea politicilor legate de drepturile de autor.

Întreg conținutul acestui site, toate textele, mărcile, imaginile, drepturile de autor sau brevete sunt proprietatea ORICUI I SE POATE ÎNTÂMPLA ORICE S.R.L. Imprimarea și distribuirea materialelor conținute de acest site se poate face păstrând intacte drepturile de autor. Este interzisă reproducerea vreunei părți a acestui site în orice scopuri fără acordul proprietarului. Se interzice și utilizarea conținutului acestui site în scopuri care ar putea calomnia ORICUI I SE POATE ÎNTÂMPLA ORICE S.R.L. sau personalul acesteia. Este interzisă expedierea către mosv.ro de materiale cu caracter obscen, defăimător, pornografic, ilicit, rasist, xenofob, discriminatoriu, homofob. De asemenea, este interzisă încărcarea și expedierea către mosv.ro de fișiere virusate.
Site-ul mosv.ro este oferit „ca atare” și „așa cum este pus la dispoziție”. Depunem permanent eforturi pentru ca informațiile publicate să fie corecte și nu vom publica cu intenție informații eronate. Cu toate acestea, nu oferim nicio garanție în legătură cu acuratețea, corectitudinea sau conținutul acestuia. Nu putem garanta că site-ul sau serverele care îl furnizează sunt lipsite de viruși, ori că site-ul este funcțional 24/24. Ne rezervăm dreptul de a modifica conținutul site-ului și accesul la acesta fără notificări prealabile. Mosv.ro nu va avea nicio responsabilitate legală pentru niciun tip de daune ce pot rezulta ca urmare a accesării și utilizării acestui site ori a indisponibilității acestuia. Link-urile existente în secțiunile partenerilor, cele ale modulelor de procesare a plăților ori de transport vă pot trimite în afara site-ului mosv.ro. Nu ne asumăm nicio responsabilitate pentru conținutul, acuratețea sau funcționarea acestor site-uri.

Controversele sau pretențiile provenind din utilizarea site-ului ori în legătură cu produsele comercializate prin intermediul acestuia se vor semnala înainte de toate societății, ca demers  de soluționare amiabilă. Ulterior, în lipsa unei soluții care să aplaneze conflictul, acesta poate fi prezentat spre analiză organelor legale abilitate. Utilizarea acestui site, precum și comercializarea produselor se supun legilor în vigoare din România, iar instanțele de judecată din România au jurisdicție exclusivă. Orice acțiune judecătorească  se va înainta exclusiv instanțelor din Târgu Mureș.
Societatea își rezervă dreptul de a efectua completări, modificări și editări ale conținutului acestui material fără notificări prealabile.

PROCESUL DE VÂNZARE

Toate comenzile efectuate online pe site-ul mosv.ro, prin rețelele marketplace ori telefonic sunt supuse regulilor care decurg din conținutul acestui material și legislației române în vigoare.
Produsele mosv.ro sunt disponibile spre vânzare pe site-ul propriu, în rețelele marketplace e-Mag România, Facebook, Instagram, WhatsApp și prin intermediul rețelei de distribuitori locali. Rețeaua de distribuitori este formată din magazine independente, operate de terțe persoane. Prin urmare, răspunderea noastră este limitată de contractele comerciale care transferă dreptul de proprietate asupra produselor mosv.ro către distribuitor. Încercăm efectuarea unei selecții a partenerilor locali pe criterii de integritate, capabili să mențină standardul ridicat de calitate a serviciilor. Cu toate acestea, societatea noastră nu va putea fi făcută responsabilă pentru acțiunile derulate de către distribuitorii locali.
Bijuteriile prezentate pe site-ul mosv.ro nu sunt produse vândute pe gram și nici nu au prețurile exprimate/gram. Acestea se comercializează pe obiect, sunt obiecte mici cu manoperă extrem de complexă, dificilă, tocmai din cauza dimensiunilor lor.
Deoarece cea mai mare parte a procedurilor de lucru sunt realizate manual, cerceii din același model au gramaje diferite. Din acest motiv este imposibilă afișarea unui gramaj standard pe obiect.
Produsele oferite sunt livrate pe teritoriul României, al Uniunii Europene – acolo unde societățile de curierat partenere ofertă servicii de livrare -, societatea nefiind responsabilă pentru imposibilitatea livrării în toate localitățile țării/sau în toate statele U.E. Produsele livrate de către mosv.ro sunt ambalate conform alegerii dumneavoastră. Sunt însoțite de Certificat de Garanție, factură fiscală și număr de borderou de marcare ANPC.

Numărul borderoului de marcare este o serie de cifre de forma: 000/00/00 sau 000.00.00/00, unde:

  • 000/00/00 – unde primele cifre reprezintă numărul de borderou, următoarele reprezintă poziția de pe borderou aferentă produsului și, în fine, ultimele cifre reprezintă anul întocmirii borderoului.
  • 00.00/00 – unde primele cifre reprezintă numărul de borderou, următoarele reprezintă poziția de pe borderou aferentă produsului, următoarele cifre reprezintă anul întocmirii borderoului și, în fine, ultimele reprezintă numărul bucății din lotul aferent poziției.

Societatea își rezervă dreptul de a refuza comenzi. Produsele sunt livrate în limita stocurilor disponibile. Produsele indisponibile la livrare vor fi marcate ca atare pe site. Cu toate acestea, dacă din rațiuni independente de voința noastră acest lucru nu este realizat, clientul va fi imediat informat în legătură cu această situație, procedându-se la anularea comenzii.
Comenzile efectuate până în ora 11:59 într-o zi lucrătoare, vor fi expediate din depozitul nostru în aceeași zi. Comenzile efectuate după ora 12:00 vor fi livrate în următoarea zi lucrătoare. Sunt considerate lucrătoare zilele de luni – vineri, excepție făcând sărbătorile legale naționale ori perioadele de vacanțe semnalate corespunzător în site. Termenul de livrare afișat pe site este unul estimat și nu reprezintă un angajament din partea societății. Termenul de livrare oferit de către compania de curierat este disponibil (și permanent actualizat) pe site-ul acesteia. Societatea noastră nu poate fi făcută responsabilă de întârzierile la livrare datorate operatorului de curierat.
Costul livrării este comunicat pe parcursul procesului de vânzare. Produsele livrate sunt asigurate pe durata transportului. Riscul de pierdere sau deteriorare a produselor vă este transferat în momentul livrării. Livrarea se face prin intermediul uneia dintre societățile de curierat partenere: Urgent Cargus, Sameday, Poșta Română și, extern, prin intermediul DHL, UPS și Sameday. Pentru a menține livrarea gratuită a produselor la nivel național, trebuie ca localitățile deservite să se găsească în lista celor cu livrare standard (fără kilometri suplimentari) la una din cele două firme de curierat consultate, respectiv Urgent Cargus și Sameday. Pentru situațiile comenzilor care provin din alte locațități decât cele cu livrare standard, acestea pot fi direcționate automat către serviciul de livrări al Poștei Române, gratuit pentru client, deasemenea. Schimbarea curierului se face fără anunțarea prealabilă a cientului, acesta fiind informat ulterior despre numărul de transport și firma de curierat alocată pentru livrare. Serviciul de livrare în Europa este contra cost, prețurile fiind afpșate vizibil pe site după introducerea adresei cumpărătorului, înainte de finalizarea comenzii. La data curentă, costurile de livrare sunt: Ungaria 25 RON, Italia 120 RON, Franța 120 RON, Germania 120RON, Spania 120 RON, Marea Britanie 140 RON. La primirea produselor achiziționate online vă revine obligația de a verifica produsele recepționate, că acestea corespund din punct de vedere calitativ și cantitativ așteptărilor dumneavoastră. Defecțiunile ori neconcordanțele vor trebui semnalate imediat, dar nu mai târziu de două zile lucrătoare de la data primirii lor, prin mijloacele de Contact puse la dispoziție pe site. Aveți obligația păstrării facturii și a ambalajelor de transport în cazul semnalării unei neconcordanțe. În astfel de situații, în care produsele livrate sunt neconforme, societatea vă va furniza produse identice la schimb sau va restitui integral suma achitată, în funcție de opțiunea dumneavoastră.

POLITICA DE ANULARE ȘI RETUR
Conform legilor în vigoare privind drepturile consumatorilor, în cadrul contractelor încheiate la distanță, așa cum este și cazul achizițiilor online, aveți dreptul de a returna produsele comandate online, fără nicio explicație, în termen de 14 zile de la primirea acestora. Returul este gratuit și se va efectua, ulterior comandării solicitării de retur, formular disponibil pe site.  Un curier se va prezenta spre a ridica produsele de la adresa indicată în formularul de retur. Costurile transportului de retur vor fi suportate de către mosv.ro. Clientul are dreptul de a refuza oferta de retur pusă la dispoziție de către sociatate și să efectueze livrarea pe cont propriu. Nu se primesc colete cu plata ramburs la adresa societății. Produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat. Nu sunt acceptate pentru returnare produse care prezintă modificări fizice, urme de folosire sau intervenții neautorizate. Societatea nu își asumă răspunderea pentru serviciile de ambalare și transport alese de către client și eventualele deteriorări cauzate în urma transportului.
După recepționarea returului de către societate și constatarea conformității procedurilor solicitate anterior, în termen de maxim 7 zile de la data recepționării produselor, vom proceda la rambursarea integrală a sumei achitată de dumneavoastră în contul bancar (în monedă LEI/RON) indicat în formularul de returnare. Nu se efectuează returnări de sume de bani ramburs. Returnarea produselor echivalează cu retragerea dumneavoastră din cadrul contractului de vânzare la distanță. Va fi refuzată primirea în situația în care se vor constata inadvertențe între situația prezentată în formularul de retur și starea lor actuală. Produsele recepționate cu defecțiuni datorate transportului cad în sarcina expeditorului, bijuteriile fiind returnare către acesta până la soluționarea cazului între expeditor și curier.

În cazul în care doriți să primiți în schimbul banilor alte produse decât cele comandate inițial, va fi necesară plasarea unei noi comenzi.
Prețurile afișate pe site sunt cele valabile la data comenzii. Prețurile facturate pentru produsele comandate includ TVA, costurile de ambalare și pe cele de marcare, dar exclud costurile de transport. Acolo unde este cazul, acestea din urmă vor fi incluse într-un câmp distinct pe factura de livrare. Discounturile sunt aplicate în conformitate cu regulamentele de derulare a campaniilor promoționale. Campaniile caritabile de direcționare a unui anumit procent din valoarea produselor către diferite cauze se vor desfășura în conformitate cu regulamentele oficiale disponibile în pagina campaniei în site.

Plata cumpărăturilor efectuate pe site se poate achita prin:

  • Card bancar prin sistemul de plată securizat operat de mobilPay
  • Numerar, sub formă ramburs prin achitare curierului.

Plățile sunt realizate în condiții de securitate maximă. Societatea noastră nu colectează date bancare și nici nu are acces la datele conturilor sau cardurilor utilizate în procesul de plată. Nu se percep niciun fel de comisioane pentru plățile efectuate cu carduri bancare emise în monedă națională, în România. Pentru plățile efectuate cu carduri bancare emise în alte state se pot percepe comisioane. Consultați banca emitentă înainte de a efectua plăți.
După plasarea comenzii și/sau efectuarea cu succes a plății produselor comandate, un e-mail de confirmare va fi expediat către adresa de e-mail indicată de către dumneavoastră. Verificați e-mailul de confirmare și în căsuța Spam. Nerecepționarea e-mailului de confirmare poate indica prezența unei situații neconforme, caz în care ne puteți contacta în vederea obținerii de lămuriri.

SIGURANȚĂ

Bijuteriile pentru copii sunt create cu atenție și grijă pentru detalii. Cu toate acestea, vă rugăm să rețineți că articole de bijuterii conțin părți mici care, dacă sunt rupte ori desfăcute, pot reprezenta un pericol de sufocare pentru copiii cu vârsta de cel puțin 5 ani. Prin urmare, NU lăsați copiii în vârstă de până la 5 ani să poarte bijuterii nesupravegheați. De asemenea, NU lăsați bijuteriile sau ambalaje ale acestora lângă copiii în vârstă de până la 5 ani, ori în locuri în care aceștia pot ajunge. Îndepărtați bijuteriile în timpul somnului ori atunci când acesta doarme nesupravegheat. Îndepărtați bijuteriile și când copilul se află în scaunul de mașină și, în general, de fiecare dată când acesta nu este supravegheat de un adult. Verificați periodic dacă există eventuale uzuri sau deteriorări ale produselor înainte de utilizare. Nu utilizați bijuteriile dacă observați urme de deteriorare. Bijuteriile sunt piese mici și pot reprezenta un pericol de sufocare.

Producătorul și comerciantul nu pot fi sub nicio formă responsabili pentru incidente care decurg din purtarea bijuteriilor.

SFATURI PENTRU ÎNGRIJIREA BIJUTERIILOR ȘI RECOMANDĂRI DE PURTARE

În general, bijuteriile sunt obiecte de podoabă, extrem de fragile. Iar când vorbim de bijuterii pentru copii, despre cercei, aceștia trebuie să fie și extrem de ușori pentru a nu deforma lobul urechii. În plus, aurul fiind un metal moale, face ca atenția acordată manipulării acestor bijuterii să fie și mai ridicată.

Dezinfectarea cerceilor înainte de așezarea în ureche se va efectua conform indicațiilor cadrelor medicale. Se va evita însă scufundarea cerceilor în alcool sanitar. Acesta poate afecta pietricelele bijuteriilor, rezistența stratului de email și adezivul utilizat la montarea perlelor.

Pentru închiderea cerceilor cu filet, înșurubați căpăcelul de protecție învârtindu-l în sensul mișcării acelor de ceasornic. Rotiți căpăcelul până acesta nu se mai învârte. Opriți-vă din înșurubat în momentul în care simțiți cum căpăcelul nu se mai învârte. Nu înșurubați mai mult. Nu este nevoie să strângeți mai mult. Forțând, riscați ca tija cercelului să străpungă partea din spate a căpăcelului. Căpăcelul, fiind și el din aur, poate fi perforat cu ușurință dacă este înșurubat prea puternic. Spargerea căpăcelului nu este acoperită de garanție.

Înainte de a pune cerceii în urechile fetițelor, exersați de câteva ori închiderea și deschiderea. Vă veți familiariza astfel cu sistemul de închidere și veți reuși să îi aplicați pe urechi cu mai mare ușurință. Este nevoie doar de puțină dexteritate care poate fi ușor câștigată prin exercițiu.

Când vorbim de bijuterii cu perle ori alte materii organice naturale, așa cum sunt turcoazul sau coralul, precum și cele cu email colorat, pentru a prelungi durata de viață a bijuteriei, este recomandată purtarea alternativă a două perechi de cercei.

Purtarea pieselor enumerate în categoriile de mai sus necesită o mai mare atenție decât cea acordată celorlalte bijuterii. Contactul cu alcoolul medicinal, creme cu iod, loțiuni de plajă, apa de piscină tratată cu clor, ori contactul prelungit cu apa caldă, ingrediente ale unor șampoane sau loțiuni de corp, mediul cu nivel crescut de umezeală le pot afecta durabilitatea. Orice cantități din aceste substanțe le poate afecta. Lista enumerată nu este limitativă. Acestea sunt cele mai frecvente, însă nu sunt singurele. Perlele, coralul, sunt toate bijuterii pline de eleganță. Emailul este plin de viață, vesel. Iar toate aceste proprietăți ale lor, cu puțină grijă, vor dura ani și ani de zile.

Brățările fixe, goale, se pot îndoi dacă sunt lovite, îndreptarea acestora nefiind posibilă. De asemenea, în cazul cerceilor voluminoși pentru fete/dame este recomandată scoaterea lor din urechi înainte de culcare pentru a nu fi îndoiți în timpul somnului.

Atenție sporită la scoaterea fesurilor și căciulilor pentru a evita agățarea cerceilor în fibrele acestora. Acesta este una dintre cele mai frecvente circumstanțe în care cerceii pot fi pierduți ori deteriorați.

Din considerente de siguranță, lănțișoarele nu vor fi purtate în timpul somnului. Acordați atenție îndepărtării bluzelor ori a fularului pentru a nu agăța lățișoarele. Este cel mai frecvent mod de rupere a acestora.

GARANȚII
Certificatul de garanție emis de către societate atestă că produsele noastre îndeplinesc cerințele de calitate și conformitate impuse de lege. De asemenea, acesta atestă faptul că bijuteriile comercializate sunt produse noi, și că se află la prima punere pe piața națională. Drepturile consumatorului, așa cum acestea decurg din prezentul material sunt conforme cu prevederile OUG 140/2021. Termenul de garanție este de 2 ani și acoperă eventualele defecte de fabricație care au trecut neobservate controlului tehnic de calitate al societății. Autenticitatea și caracteristicile aliajelor cu conținut de metal prețios sunt garantate pe viață prin marcaje legale. Este vorba despre marca de titlu, care indică conținutul de metal prețios din aliajul utilizat la realizarea bijuteriei (375‰, 585‰ sau 750‰), prin marca de responsabilitate a societății (BXXXX) și marca statului. În conformitate cu prevederile Art 12, alin (10), lit c) din OUG 10/2018, sunt exceptate de la marcare obiectele din aur în greutate de până la 1,00 grame. Pentru acestea, societatea va comunica cumpărătorului, prin menționare scrisă în cadrul certificatului de garanție, a numărului și poziției de pe Borderoul de marcare a produsului pe care îl achiziționează, ca măsură de asigurare a perfectei transparențe și de asigurare a trasabilității acestuia.
Conform OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate la distanță, așa cum este și cazul achizițiilor online, aveți dreptul de a returna produsele comandate online, fără nicio explicație, în termen de 30 zile de la primirea acestora. Returul se va efectua pe cheltuiala dumneavoastră, prin curier, ulterior comandării solicitării de retur, formularul disponibil pe site. Returul va fi realizat doar în conformitate cu Termenii și Condițiile disponibile gratuit pe site-ul comerciantului. Acesta nu poate fi realizat dacă produsul nu a fost purtat și nu prezintă urme de uzură datorate manipulării necorespunzătoare.

Prezentul material garantează faptul că:

  • Bijuteriile sunt realizate din aur în karatajele indicate în Certificatul fizic primit odată cu factura și bijuteria achiziționată.
  • Bijuteriile sunt realizate din aur pur aliat cu diverse alte metale în proporțiile aferente titlurilor legale aplicate.
  • Metalele prețioase utilizate în fabricarea bijuteriilor mosv.ro nu provin din zone de conflict.
  • Aliajele utilizate în realizarea bijuteriilor respectă cantitățile de nichel impuse prin Directiva Nichelului, valabilă în statele membre U.E.
  • Bijuteriile mosv.ro sunt noi și se află la prima punere pe piață.

Bijuteriile sunt obiecte de podoabă, extrem de fragile, aurul fiind un metal moale. Manipulați-le cu grijă. Trebuie să cunoașteți faptul că garanția oferită bijuteriilor nu acoperă defecțiunile provocate de utilizarea necorespunzătoare a acestora. Pentru a intensifica luciul bijuteriilor din aur alb, în anumite cazuri, aceste suprafețe pot fi acoperite cu rodiu. Stratul de rodiu se poate uza în intervale de timp care diferă de la o persoană la alta, între 6 luni sau niciodată. Rodinarea nu este un serviciu acoperit de garanție. Această prevedere este valabilă și pentru bijuteriile decorate cu email colorat. Oxidarea bijuteriilor este un fenomen natural, fiind condiționat de elementele de aliere alăturate aurului în procesul de fabricare. Nici acest fenomen chimic nu este acoperit de serviciul de garanție.
Reparațiile pentru bijuteriile aflate în garanție vor fi efectuate în termen de 15 zile de data intrării lor în service, anterior completării unei solicitări scrise expediate la adresa de e-mail: [email protected]
În funcție de condițiile de purtare și de gradul de uzură, este recomandat ca bijuteriile să fie verificate anual de către un bijutier profesionist. Efectuarea de reparații pe cont propriu ori de persoane neautorizate va atrage după sine retragerea garanției. Nu curățați bijuteriile cu soluții improvizate.

PROMOȚII
PROMOȚII ÎN CURS LA DATA CURENTĂ:

Campanie de reducere promoțională a prețului pentru o selecție de produse marcate vizibil cu simbolul SALE.

Termenul de derulare a Promoției este precizat în pagina de prezentare a fiecărui produs inclus în campanie.

Prezentarea produselor aflate în campanie se face, așa cum scrie la lege, cu preț vechi și preț nou.

Promoția este organizată în limita stocului disponibil – când se epuizează produsele existente, se încheie și promoția. Mai există și o altă situație care trebuie menționată aici, încheierea promoției înainte de termen, una pe care o utilizăm doar în situații extreme și care, sincer, nici mare plăcere nu ne facem să recurgem la ea. Dar e bine să fie cunoscut și acest detaliu.

PROMOȚII ANTERIOARE CU STATUS ÎNCHEIAT:
10% PENTRU ÎNSCRIEREA LA NEWSLETTER
Data de demarare a campaniei: 10 ianuarie 2020

Data de încheiere a campaniei: 04 august 2022

Codurile de reducere (cupoane) primite în urma înscrierii în campanie și neutilizate își pierd valabilitatea începând cu data de 31 august 2022.