Autenticitatea și caracteristicile aliajelor cu conținut de metal prețios sunt garantate pe viață prin marcaje legale.

Certificatul de garanție emis de către societate atestă că produsele noastre îndeplinesc cerințele de calitate și conformitate impuse de lege. De asemenea, acesta atestă faptul că bijuteriile comercializate sunt produse noi, și că se află la prima punere pe piața națională. Drepturile consumatorului, așa cum acestea decurg din prezentul material sunt conforme cu prevederile OUG 21/1992 și a legii 449/2003. Termenul de garanție este de 30 de zile și acoperă eventualele defecte de fabricație care au trecut neobservate controlului tehnic de calitate al societății.

Autenticitatea și caracteristicile aliajelor cu conținut de metal prețios sunt garantate pe viață prin marcaje legale. Este vorba despre marca de titlu, care indică conținutul de metal prețios din aliajul utilizat la realizarea bijuteriei (375‰, 585‰ sau 750‰), prin marca de responsabilitate a societății (B232) și marca statului. În conformitate cu prevederile Art 12, alin (10), lit c) din OUG 10/2018, sunt exceptate de la marcare obiectele din aur în greutate de până la 1,00 grame. Pentru acestea, societatea va comunica cumpărătorului, prin menționare scrisă în cadrul certificatului de garanție, a numărului și poziției de pe Borderoul de marcare a produsului pe care îl achiziționează, ca măsură de asigurare a perfectei transparențe și de asigurare a trasabilității acestuia.

Conform OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate la distanță, așa cum este și cazul achizițiilor online, aveți dreptul de a returna produsele comandate online, fără nicio explicație, în termen de 14 zile de la primirea acestora. Returul se va efectua pe cheltuiala dumneavoastră, prin curier, ulterior comandării solicitării de retur, formularul disponibil pe site. Returul va fi realizat doar în conformitate cu Termenii și Condițiile disponibile gratuit pe site-ul comerciantului. Acesta nu poate fi realizat dacă produsul nu a fost purtat și nu prezintă urme de uzură datorate manipulării necorespunzătoare.

Prezentul material garantează faptul că:

  • Bijuteriile sunt realizate din aur în karatajele indicate în Certificatul fizic primit odată cu factura și bijuteria achiziționată.
  • Bijuteriile sunt realizate din aur pur aliat cu diverse alte metale în proporțiile aferente titlurilor legale aplicate.
  • Metalele prețioase utilizate în fabricarea bijuteriilor mosv.ro nu provin din zone de conflict.
  • Aliajele utilizate în realizarea bijuteriilor respectă cantitățile de nichel impuse prin Directiva Nichelului, valabilă în statele membre U.E.
  • Bijuteriile mosv.ro sunt noi și se află la prima punere pe piață.

Bijuteriile sunt obiecte de podoabă, extrem de fragile, aurul fiind un metal moale. Manipulați-le cu grijă. Trebuie să cunoașteți faptul că garanția oferită bijuteriilor nu acoperă defecțiunile provocate de utilizarea necorespunzătoare a acestora. Pentru a intensifica luciul bijuteriilor din aur alb, în anumite cazuri, aceste suprafețe pot fi acoperite cu rodiu. Stratul de rodiu se poate uza în intervale de timp care diferă de la o persoană la alta, între 6 luni sau niciodată. Rodinarea nu este un serviciu acoperit de garanție. Această prevedere este valabilă și pentru bijuteriile decorate cu email colorat. Oxidarea bijuteriilor este un fenomen natural, fiind condiționat de elementele de aliere alăturate aurului în procesul de fabricare. Nici acest fenomen chimic nu este acoperit de serviciul de garanție.

Bijuteriile sunt obiecte de podoabă,  manipulați-le cu grijă.

Când vorbim de bijuterii cu perle ori alte materii organice naturale, așa cum sunt turcoazul sau coralul, precum și cele cu email colorat, pentru a prelungi durata de viață a bijuteriei, este recomandată purtarea alternativă a două perechi de cercei. Purtarea pieselor enumerate în categoriile de mai sus necesită o mai mare atenție decât cea acordată celorlalte bijuterii. 

Contactul cu alcoolul medicinal le pot afecta durabilitatea. La fel se poate întâmpla la contactul cu: creme cu iod, loțiuni de plajă, apa de piscină tratată cu clor. Același efect îl are și contactul prelungit cu apa caldă, ingrediente ale unor șampoane sau loțiuni de corp, mediul cu nivel crescut de umezeală. Orice cantități din aceste substanțe le poate afecta. Lista enumerată nu este limitativă. Acestea sunt cele mai frecvente, însă nu sunt singurele. Perlele, coralul, sunt toate bijuterii pline de eleganță. Emailul este plin de viață, vesel. Iar toate aceste proprietăți ale lor, cu puțină grijă, vor dura ani și ani de zile. 

Reparațiile pentru bijuteriile aflate în garanție vor fi efectuate în termen de 14 zile de data intrării lor în service, anterior completării formularului de retur, în conformitate cu prevederile art 16.(1) din Legea 449/2003.

În funcție condițiile de purtare și de gradul de uzură, este recomandat ca bijuteriile să fie verificate anual de către un bijutier profesionist. Efectuarea de reparații pe cont propriu ori de persoane neautorizate va atrage după sine retragerea garanției. Nu curățați bijuteriile cu soluții improvizate.