Bijuterii pentru copii – Cadou de bun venit pe lume de botez sau zi de naștere. 1 Iunie, Crăciun, iepurașul de Paște, Zâna Măseluță. Sunt atât de multe ocazii pentru a-i răsfăța pe cei mici. Și de fiecare dată aceeași grijă: să alegem ceva care să rămână ca amintire peste ani. Ceva care să nu sfârșească în numeroasele coșuri cu jucării. Ceva mai mult decât o hăiniță pe care să o poarte vreme de două luni.

Părinți, bunici, nași, unchi și mătușe, mulți dintre noi ne-am găsit la un moment dat într-o astfel de ipostază și nu ne-a venit în minte ideea unor bijuterii pentru copii. Sunt una dintre opțiunile pe care le avem la îndemână. Dar sunt bijuteriile un cadou potrivit pentru cei mici? Sau este doar vanitatea celor din jur răsfrânsă asupra celor mici?

Desigur, când vine vorba despre factorul estetic, linia de demarcație dintre bun gust și exagerare este trasă de fiecare noi. În funcție de cum dorim să ne definim, să ne exprimăm ori să ne simțim noi bine. Cu toate acestea, o recomandare din partea unor creatori de bijuterii cu vechime în domeniu, poate fi prezentată ca mic îndrumar în ceea ce înseamnă bijuteria pentru copii.

Bijuterii pentru copii – mult mai multă atenție la detalii.

Sunt bijuterii anume create pentru ei, cu atenție sprită la finisaje și cu elemente de siguranță suplimentare fată de bijuteriile pentru aduți. Au sisteme de închidere cu protecție a cerceilor prin înșurbare cu căpăcel prin care tija care trece prin ureche. Asta înseamnă că nu poate va deranja la purtare, spre exemplu. Cerceii cu tortițe sunt extrem de ușori. Tocmai pentru a nu simți că îi au în urechi, pentru a nu trage de ei. Dar au și sisteme de închidere care împiedice desfacerea accidentală. Sau, în cazul brățărilor, verigi de legătură care să se desfacă în cazul unei agățări foarte purtenice, pentru a nu leza pielea. Desigur, vorbim și de aliaje fără conținut de cadmiu sau nichel, metale care ar putea da reacții alergice.

Bijuterii pentru copii – chiar și pentru băieței

Brățările sunt unul dintre accesoriile pe care cei mici le pot purta fără a deveni ostentativi și pe care noi le putem oferi cu încredere. Exceptând cerceii fetițelor, deviniți cumva o tradiție care rămâne extrem de răspândită. Un charm prins de un șnur, ori simboluri așezate pe o brățară din aur sunt o alterantivă. Ori mașinuțe, fluturi, inimioare, nave spațiale și ursuleți. O plăcuță gravată cu inițialele celui care o va purta sunt opțiuni pe care le avem. Și sunt atât pentru fetițe cât și, dar mai ales, pentru băieței. Căci în cazul băiețeilor nu avem foarte multe opțiuni la îndemână. Brățara este, de altfel, singura care se poate preta la purtare continua.

Bijuterii pentru copii – mult mai mult decât cercei.

Restul bijuteriilor pe care le veți găsi în magazinul online MOSV, Mă Ofer Să Visez sunt: broșe, rozaii, ori mici coliere sau chiar inele pentru fetițe. Sunt genul de cadouri pe care le numim bijuterii de familie. Sunt bijuterii pot fi purtate când și când, dar care cu siguranță, au o altă proprietate mult mai însemnată decât cea de accesoriu. Este legătura creată între cel care oferă și cel care primește bijuteria, o punte peste ani.  Sunt obiecte care vor fi păstrate în caseta de bijuterii a familiei. În timp, acestea vor lua forma unei amintiri de valoare. Va fi amintirea ta, legătura dintre voi, punctul care unește trecutul cu prezentul și care va merge către viitor. Iar o bijuterie fiind mereu, cu ușurință, transmisă de la o generație la alta.

Bijuterii pentru copii – punte peste ani.

Indiferent că vorbim de o piesă de 250 de lei ori de una de 800 de lei cu diamante, bijuteriile pentru copii pot fi o astfel de punte de legătură peste ani. Sunt o legătură de durată, o amintire vie între momente atât de îndepărtate în timp. Iar emoția pe care acestea o înglobează, pe care o strâng și o cresc în jurul lor, este cu adevărat unică. Pentru că tocmai aceasta este puterea ascunsă a bijuteriilor. Pentru că astfel se creează tradițiile, pentru că astfel se cultivă bijuteriile de familie.

Bijuterii pentru copii – Mă Ofer Să Visez

Dacă te regăsești în acest concept, te așteptăm în lumea MOSV, Mă Ofer Să Visez.  Sunt sute de modele de bijuterii din aur pentru copii, lucrări special concepute pentru cei mici consiliere pentru a transforma cadorile în amintiri de durată.