Sau despre cum Cate Blanchett și Louis Vuitton promovează bijuterii sustenabile

Cate Blanchett și Louis Vuitton susțin moda sustenabilă cu ajutorul unor bijuterii de înaltă ținută refolosite și a unei rochii personalizate pentru cea de-a 77-a ediție a BAFTA-urilor.

Îmbrăcându-se pentru Ocazie: Expoziția Louis Vuitton

Louis Vuitton a îmbrăcat ambasadoarea Casei, Cate Blanchett, pentru cea de-a 77-a ediție a Premiilor Academiei Britanice de Film (BAFTA) din acest weekend. Actrița premiată cu Oscar a participat la ceremonia de decernare a premiilor purtând o rochie Louis Vuitton personalizată și o creație haute joaillerie personalizată, ambele realizate din materiale refolosite și de arhivă – subliniind abordarea comună a actriței și a Casei față de creativitatea circulară. Adică, cum ar veni, cel puțin pe partea de bijuterie, actrița a purtat o bijuterie realizată din aceleași perle pe care le-a îmbrăcat și la precedenta ediție a premiilor BAFTA.

O Colaborare Unică: Personalizarea Bijuteriilor

Cate Blanchett a colaborat cu directorul artistic al departamentului de ceasuri și bijuterii al Louis Vuitton, Francesca Amfitheatrof, pentru a crea un colier sub forma unui ham pentru această ocazie. O odă adusă spiritului de călătorie al Casei, patru rânduri de perle Tahitiene în culori metalice și albe, înșirate manual, și un colier de diamante în formă de monogramă, ambele cad cu grație într-un ham cu corp rotund de perle cu strălucire vie, cu orientări violet și roz.

O A Doua Viață: Bijuterii Sustenabile

O a doua viață este dată șirului de perle din această creație, care au fost refolosite din bijuteriile pe care Cate Blanchett le-a purtat la ceremonia BAFTA 2023. Acestora s-au adăugat pietrele și materialele au provenit din cinci creații de arhivă Louis Vuitton.

     

Artizanat Conștient: Piesă Personalizată

Creația unică prezintă trei pietre excepționale: un spinel roz cushion cut de 15,25ct, un granat tsavorit cushion cut de asemenea, în greutate de 10,73ct, și un safir mov oval de 2,7ct. Confecționată în atelierul bijuterii al Casei din Place Vendome, piesa personalizată a necesitat cea mai mare grijă din partea artizanilor experți Louis Vuitton – care au ajustat colierul lui Blanchett pentru o potrivire precisă și pentru a cădea peste rochia ei.

Excelență Eco-Friendly: Rochia Personalizată

Cu un guler înalt, trenă lungă și spate deschis, rochia fără mâneci purtată de Blanchett face o declarație vizuală izbitoare prin excelența în eco-design. Confecționată manual din jerseu crep compact provenit din stocul patrimonial existent al Casei, rochia a necesitat peste 150 de ore pentru a fi finalizată în renumitul atelier Louis Vuitton din Place Vendome.

Cate Blanchett pentru Louis Vuitton bijuterii

Blanchett a fost numită ambasador al mărcii Louis Vuitton în iunie 2022, în special pentru colecția sa de înaltă bijuterie. Actrița susține Louis Vuitton de peste un deceniu, participând la deschiderea unui magazin din Roma încă din 2012.

Prima colecție a cărei imagine a fost actrița autraliană s-a intitulat Spirit și a beneficiat de o campanie vizuală excepțională la care și-a adus aportul fotograful norvegian Sølve Sundsbø. Acesta a realizat o serie de portrete absolut uimitoare.

Francesca Amfitheatrof, director artistic al ceasurilor și bijuteriilor la casa cu o vechime de 168 de ani, notează că această colecție explorează cinci teme: libertate, fantezie, grație, strălucire și destin. Blanchett – cu siguranță întruchiparea eleganței – surprinde toate aceste calități fără efort, precum și caracterul atemporal al femeii Louis Vuitton.

Asemenea unui phoenix care se ridică din cenușă pentru a-și lua zborul, sau a unui dragon care respiră foc protector, femeia Louis Vuitton emană o forță, o energie și un optimism uimitoare“, spune Amfitheatrof. “Tocmai această feminitate – atât de emancipatoare și emblematică pentru Maison – am vrut să o întruchipez în Spirit.

Sunt extrem de încântată să am această oportunitate de a colabora cu Louis Vuitton – o Casă cu adevărat iconică, cu o imensă anvergură culturală“, a declarat Blanchett. “Să port piesele magnifice create de Francesca Amfitheatrof este o plăcere orbitoare, iar Nicolas Ghesquiere, ca întotdeauna, mă uimește și mă inspiră.”

Surse foto: https://bnnbreaking.com/lifestyle/cate-blanchett-illuminates-bafta-2023-with-a-sustainable-statement-in-custom-louis-vuitton

https://somethingaboutrocks.com/article/cate-blanchett-wins-best-actress-in-louis-vuitton-high-jewellery/

https://cateblanchettpictures.com/displayimage.php?album=4919&pid=417203#top_display_media