A cumpăra cerceii cu piatră sau fără piatră, aceasta este întrebarea.

Sau cu email? Aceasta este altă întrebare.
Alegerea cerceilor pentru tine ori pentru cea mică poate fi dificilă. Dacă ar fi existat un singur model disponibil, ar fi fost simplu. Dar acum ai oportunitatea de a alege dintre sute de modele. Cu piatră, fără piatră, cu email ori fără nicio inserție. Ca să nu ajungem la chestiuni care adaugă și mai multe necunoscute ecuației: culoarea metalului, sisteme de închidere, bijuterii achiziționate de la un retailer ori de un producător.

Azi vom soluționa prima dintre necunoscute: cerceii cu piatră sau fără? urmând să revenim într-un articol viitor cu explicații care să lămurească și restul dilemelor.
Așadar, pentru a identifica avantajele și dezavantajele cerceilor cu pietre, fără pietre sau cu inserții de email colorat, am împărțit analiza noastră pe câteva criterii definitorii.

Cerceii cu piatră sau fără piatră – realizare, durabilitate, remedierea defecțiunilor, design.

Realizare. Pentru a înțelege detaliile referitoare la rezistența fiecărei categorii de cercei, plusurile și minusurile, trebuie să știm cum sunt realizate bijuteriile.

Cerceii cu pietre. În funcție de natura pietrelor montate și a tehnicilor de realizare a bijuteriilor, pietricelele sunt montate fie înainte de turnarea cerceilor în aur, fie ulterior. Spre exemplu, diamantele pot fi montate în procesul de modelare în ceară al bijuteriei, iar cele sintetice sunt montate după ce turnarea și finisarea produsului este se apropie de final.
Sistemele de prindere a pietrelor pot fi de mai multe feluri. Vom enumera câteva dintre cele mai populare, utilizate în realizarea cerceilor de mici dimensiuni, delicați, așa cum sunt bijuteriile MOSV. Prin încasetare, caz în care piatra este așezată într-o caseta și este asigurată ușor de marginile acesteia. Prin tensionare în gheruțe, piatra este așezată într-un locaș, iar după poziționare, ghearele așezate de jur împrejurul lăcașului sunt pliate pe forma pietrei astfel încât să o securizeze.

Cerceii cu email. Emailul este o substanță coloră utilizată pentru decorarea bijuteriilor. Acest proces este realizat în două moduri: aplicare la rece sau la cald. Prima dintre metode constă în aplicarea unui email cu putere mare de aderență cu suprafața aurului. Cea de-a doua, aplicarea la cald, este un email care, după aplicarea pe bijuterie, este introdus într-un cuptor pentru a întări contactul cu bijuteria. Bijuteriile MOSV cu email sunt realizate prin aplicarea la cald.

Cerceii fără pietre. În fine, cerceii fără pietre v-ar putea părea banali, nu-i așa? Ei bine, nu sunt. Pentru că vin într-o varietate foarte mare de forme, iar tehnicile de realizare reușesc să creeze efecte vizuale spectaculoase. Unele dintre ele reproduc prezența pietrelor doar din modul de tăiere și șlefuire a suprafețelor. Redau strălucirea pietrelor doar prin tăieturi în aur.

Cerceii cu piatră sau fără piatră – alege înțelept.

Durabilitate. Vom vorbi despre rezistența în timp a cerceilor și riscurile deteriorările care ar putea surveni datorită factorilor fizici.

Cerceii cu pietre. Ei bine, în cazul acestui tip de cercei, singurul risc este constituit de agățarea vreunei gheruțe într-o fibră mai largă al unui pulovăr. În rest, sistemele de prindere sunt suficient de sigure pentru a asigura purtarea lor fără probleme.

Cerceii cu email. Pe cât de interesate și spectaculoase sunt imaginile redate de coloritul emailul, pe atât de sensibili sunt. Rezistența emailului poate fi slăbită de contactul prelungit cu apa. Desigur, aceasta nu este o regulă. Vorbim despre cazuri rare, însă ele există.

Cerceii fără pietre. Consemnăm aici absența oricărui pericol care ar putea deteriora aceste modele de cercei.

Cerceii cu piatră sau fără piatră – fii atent la detalii.

Remedierea defecțiunilor. În cazurile unor defecțiuni datorate pietrelor ori emailului trebui să știți, de asemenea, care sunt și soluțiile de remediere.

Cerceii cu pietre. În cazul în care gheruțele sunt agățate în fibra unor haine, există șansa ca acestea să fie doar slăbite. În acest caz fixarea lor din nou pe piatră poate fi făcută cu ușurință. Dacă aceasta se rupe, ei bine, datorită dimensiunilor foarte mici ale acestor bijuterii, uneori chiar și mai mici de 5 milimetri, remedierea va fi imposibilă.

Cerceii cu email. Același lucru este valabil și la acest tip de cercei. Odată deteriorată o porțiune de email, refacerea sa este destul de dificilă și nejustificată datorită costurilor. Refacerea ar presupuse spargerea controlată a restului de email, fără a deteriora bijuteria. Iar acest proces necesită foarte multă atenție.

Cerceii fără pietre. Neavând pietre și email, nu avem nici probleme în remediere.

Cerceii cu piatră sau fără piatră – varietatea modelelor MOSV – Mă Ofer Să Visez.

Design. Este o chestiune de gusturi. Și aici, alegerea fiecăreia ține de multe ori de alte aspecte decât cele enumerate mai sus.

Cerceii cu pietre oferă un plus de strălucire. Acea strălucire care fură o rază de soare și o transformă într-un foc. Apoi, vorbim despre pietre care sunt reflexia ochilor, albaștri, verzi, căprui. O simbioză între bijuterii și caracteristici ale fizionomiei.

Cerceii cu email sunt veseli, sunt atrăgători, sunt plini de tinerețe.
Cerceii fără pietre sunt alegeri ale celor conservatori. Sunt o alegere confortabilă, clasică, lipsită de pericole.

Așadar, cum să fie cerceii? Cu pietre? Fără pietre? Sau cu email? Așteptăm răspunsurile voastre aici.