Vom vorbi în acest articol despre cerceii nou născuților, despre detaliile cărora trebuie să le acordați atenție înainte de a-i alege.

Dacă sunteți în căutarea primilor cercei ai micuței voastre prințese trebuie să acordați atenție unor detalii pe care, poate, în mod normal nu le-ați lua în calcul atunci când alegeți bijuterii pentru adulți.

Nu vom zăbovi asupra cromaticii. Decizia de a vă opri asupra unei anumite nuanțe de aur sau a unei pietre este un detaliu pe care îl veți hotărî abia atunci când vă veți asigura că toate criteriile de mai jos sunt îndeplinite de către acești cercei.

 

Cerceii nou născuților se aleg înainte de toate rațional. Abia apoi vom lăsa inima să aleagă.

Siguranța.
Siguranța sistemului de închidere este primul lucru care trebuie verificat. Acesta trebuie să fie extrem de sigur. Nu doar pentru a nu-i pierde, cât mai ales pentru a nu se desface, pentru a elimina pericolul înghițirii componentelor.
Pentru aceasta, cerceii nou născuților trebuie să fie pe bază de sistem de înfiletare, tortiță închisă și nicidecum fluturaș clasic sau patent.

Confortul.
Cerceii nou născuților trebuie să fie confortabili. Aceștia nu se scot frecvent din urechi. Prin urmare, în timpul somnului aceștia nu trebuie să deranjeze. Se vor evita cerceii cu tijă și sistem de închidere fluturaș. Tija trece prin fluturaș și este incomodă la purtare. De aceea, cerceii de copii pe care trebuie să îi căutați vor avea filetul din spate rotunjit. Acesta va asigura confortul necesar purtării permanente. De asemenea, și cerceii cu tortiță sunt confortabili, aceștia nu deranjează la purtarea pe timpul somnului.

Aliajul.
Aurul este un metal nonalergic. Alergiile, rare de altfel, apar datorită elementelor care intră alături de aur în aliajul bijuteriilor. De regulă este vorba de argint, cupru și paladiu. Spun de regulă pentru că există și aliaje cu substitute ieftine, dăunătoare organismului. Bunăoară, este cazul nichelului. Acest metal este utilizat în realizarea aliajului de aur alb (în special din afara spațiului U.E.). Nichelul este extrem de bine reglementat în legislația europeană fiind interzis în fabricarea bijuteriilor și a produselor care intră în contact cu pielea. În locul lui producătorii utilizează un alt metal, mult mai scump, pentru realizarea aurului alb. Este vorba de paladiu. Asigurați-vă că bijuteriile pe care cumpărați sunt fără conținut ne nichel. Cereți garanții scrise în acest sens.

Mărimea.
Alegeți cercei ușori, mici, așezați pe lobul urechii. Evitați astfel ca micuța să tragă de ei. Cerceii Mă Ofer Să Visez – #mosv – includ în prezentare și dimensiunile, astfel încât să vă puteți face o imagine cât mai clară a modului în care aceștia se vor așeza pe urechea fetiței.

Cercei bebe

Mă Ofer Să Visez

Foto: Omar Lopez.