Realizarea acestui inel inedit, dintr-un diamant, fără nicio inserție de metal sau alte materiale reprezintă un pas important în evoluția gemologiei. 

Gemological Institute of America a primit recent spre evaluare o bijuterie cu adevărat unică, o premieră în lumea diamantelor labgrown. Le-a fost solicitată evaluarea unui inel cu o piatră prețioasă de 4.04 carate, surpriză, realizat în întregime dintr-un singur diamant cultivat în laborator. Această realizare a fost salutată ca un “moment semnificativ în lumea inelelor sculptate din diamante cu un singur cristal” de către laboratorul GIA.

Această realizare a inelului din diamant labgrown de 4.04 carate reprezintă doar începutul unei noi ere în domeniul gemologiei.

Diamantele labgrown reprezintă o inovație remarcabilă în domeniul gemologiei. Acestea sunt create prin metode artificiale, în laborator, într-un mediu controlat. Prin utilizarea unor tehnologii avansate, cercetătorii pot să creeze diamante cu calități și caracteristici similare cu cele naturale, dar și să experimenteze cu noi modele și aplicații.

Tom Moses, vicepreședinte executiv și șef al laboratorului și cercetării GIA, a explicat că, deși nu este primul inel de acest tip raportat (realizat în întregime dintr-o genă), este prima dată când GIA a evaluat un inel sculptat dintr-un singur diamant labgrown. Această evaluare este o dovadă a angajamentului lor de a explora și înțelege potențialul diamantelor labgrown.

Gems & Gemology, revistă trimestrială a GIA, a publicat un material de cercetare online detaliind observațiile gemologice și caracteristicile spectroscopice ale acestui inel deosebit. Articolul complet va apărea în ediția tipărită a jurnalului din toamna anului 2023. Această premieră va deschide noi orizonturi în ceea ce privește cunoștințele noastre despre diamantele labgrown și modul în care acestea pot fi utilizate în mod inovativ în industria bijuteriilor.

Diamantul a fost sculptat cu mare măiestrie într-un forma unui inel fațetat

Inelul de 4.04 carate a fost creat de către Dutch Diamond Technologies în colaborare cu magazinul de bijuterii belgian Heursel. Piatra prețioasă a fost tăiată dintr-o placă de diamant labgrown cu o greutate inițială de 8.54 carate, crescută prin depunere chimică din vapori (CVD). Acest proces tehnologic avansat permite obținerea de diamante cu puritate și calitate excepționale.

Diamantul a fost sculptat cu mare măiestrie într-un forma unui inel fațetat, cu detalii rafinate care pun în valoare strălucirea sa naturală. Bandul inelului, cu o grosime de 3.03 milimetri, prezintă un diametru interior cuprins între 16.35 și 16.4 milimetri și un diametru exterior cuprins între 20.32 și 20.4 milimetri. Acest design inovator demonstrează abilitățile tehnice remarcabile ale creatorilor și pune în evidență potențialul nelimitat al diamantelor labgrown în bijuterie.

Odată cu avansarea tehnologiei de creștere a diamantelor labgrown, experții se așteaptă la dezvoltarea continuă a modurilor creative în care acest produs unic poate fi utilizat. De la inele și cercei, la coliere și pandantive, diamantele labgrown oferă posibilități nelimitate în designul bijuteriilor. Prin crearea de pietre prețioase în laborator, industria bijuteriilor poate evita dependența de extracția din minele naturale și poate contribui la protejarea mediului înconjurător.

Această realizare a inelului din diamant labgrown de 4.04 carate reprezintă doar începutul unei noi ere în domeniul gemologiei. Pe măsură ce tehnologia continuă să avanseze, cercetătorii și creatorii vor explora din ce în ce mai mult potențialul fascinant al diamantelor labgrown. Aceste pietre prețioase create cu pricepere și știință vor continua să fascineze și să aducă lumina strălucitoare a frumuseții lor în viețile noastre.

Referințe consultate în realizarea acestui material:

https://www.gia.edu/gia-news-research/cvd-grown-diamond-ring?fbclid=IwAR0IfWWWBYUNPO6JUem27HBLDzij4UCp1NwRJ8X0XbWTIg9b5UFMD8-N6yg

https://www.facebook.com/Heursel/

Dacă ești pasionat de bijuterii urmărește pe mai departe noutățile din lumea MOSV, Mă Ofer Să Visez. Noi ppovești interesante din lumea bijuteriilor te vor întâmpina și pe mai departe aici.

Dacă dorești să afli povestea unui alt diamant impresionant, citește articolul The Spectacle, o piatră care cântărește peste 100 de carate, o adevărată minune a naturii.

Pe curând!

M.