Un diamant roz purpuriu – cel mai mare prezentat vreodată într-o licitație online. Este de așteptat să se vândă pentru un preț cuprins între 25 și 38 de milioane de dolari.

„Sakura Diamond” va fi prezentat publicului în cadrul licitației Christie’s Magnificent Jewels din Hong Kong ce se va derula pe data de 21 Mai 2021. Este un diamant de tip IIA impecabil de culoare roz violet viu de 15,81.

Diamantele în culori fantezie sunt sunt printre cele mai rare și mai valoroase pietre prețioase. Iar dintre toate culorile fantezie rozul este una dintre cele mai apreciate. Este totodată și una dintre cele mai dificile pietre atunci când vine vorba de tăiere din forma brută, asta datorită distorsiunilor rețelelor lor moleculare aparte.

În ultimii 250 de ani, doar 4 diamante cu astfel de proprietăți ale culorii și greutate de peste 10 carate au fost licitate în lume. „Sakura Diamond” va fi al 5-lea.

Două lucruri extrem de interesante despre diamantele roz. Primul ar fi că doar mai puțin de 4% dintre toate diamantele roz au suficientă intensitate a culorii pentru a le califica includerea în culorilor fantezie. Iar cel de-al doilea este că mai mult de 90% dintre diamantele roz din lume cântăresc sub o cincime de carat. În lumina acestor detalii apariția câte unui diamant roz de câteva carate să fie un adevărat spectacol. Iar Sakura Diamond, la cele aproape 16 carate ale sale este o bucurie pentru ochii privitorilor pasionați.

Numele Sakura (Sakura Diamond) de sorginte japoneză. Provine de la asocierea de culoare a diamantului cu cea florilor de cireș care înfloresc la început de primăvară.

Nu este primul mare diamant roz licitat de către Christie’s. În 2018 a fost stabilit un record pentru unul cel puțin la fel de spectaculos. Este vorba despre „The Winston Pink Legacy” în greutate de 18,96 carate, licitat în 2018 la Geneva. A fost vândut pentru a sumă de peste 50 de milioane de euro.

Sursa foto: https://www.christies.com/presscenter/pdf/9997/PRESS%20RELEASE_CHRISTIE%27S%20HONG%20KONG%20PRESENTS%20THE%20SAKURA%20DIAMOND%20THE%20LARGEST%20PURPLE%20PINK%20FLAWLESS%20DIAMOND%20TO%20APPEAR%20AT%20AUCTION_9997_1.pdf