Vă place nuanța rozalie și strălucirea fermecătoare a bijuteriilor din aur roz? În acest caz trebuie să citiți câteva detalii interesante despre aurul roz. 

 

Bijuteriile din aur roz pentru copii sunt tot mai populare. Câștigă tot mai mult teren în fața nuanței galbene, clasice a aurului. Aspectul său delicat, feminin, natura sa rafinată și culoarea unică îl fac o alegere tot mai frecventă în materie de bijuterii pentru copii.  

 

Este cunoscut sub diferite denumiri, roșu, rose, peach, însă noi îi vom spune pe mai departe aur roz. Abundența de denumiri este dată și de către varietatea mare de nuanțe a pe care aurul roz o poate avea. Iar aceste nuanțe sunt date de către elementele care intră în aliajul acestui metal. 

 

Compoziția aliajului de aur roz

 

Culoarea nativă a aurului este galbenă. Iar pentru a obține nuanțele sale de roz, aurul este aliat cu alte metale. Pe de-o parte pentru a-i schimba culoarea sau nuanța, iar pe de altă parte pentru a-i crește rezistența și pentru a-l face mai accesibil din punct de vedere al costurilor. 

 

Aliajele de aur roz conțin, așadar, pe lângă aur, argint și cupru. Este cea mai des întâlnită dintre formulele de aliere, însă nu este singura. Nu există o linie directoare specifică pentru conținutul de cupru care trebuie respectată pentru ca o piesă să fie considerată aur roz. În general, cu cât un aliaj conține mai mult cupru, cu atât mai pronunțată va fi culoarea sa roz.

 

Profunzimea culorii aurului roz depinde de raportul dintre aurul galben și cupru. Mai puțin aur galben și un conținut mai mare de cupru vor avea ca rezultat o culoare trandafirie mai roșiatică. Ca exemplu, aurul roz de 14 karate are o culoare mai mult roz decât aurul roz de 18K. Aceasta datorită conținutului mai mare de aur galben din aliajul de 18 karate. 

 

Trebuie spus și că în zilele noastre numeroase ateliere de bijuterie aleg să achiziționeze aliajele gata preparate de la producători specializați. În felul acesta pot alege nuanța pe care și-o doresc. 

 

Aliaje speciale pentru realizarea de bijuterii din aur roz pentru copii. 

 

Tot de acolo provin și aliajele speciale utilizate în fabricarea de bijuterii din aur roz pentru copii. Sunt aliaje cu un conținut mai scăzut de cupru pentru a reduce alergiile. Alergiile sunt cazuri extrem de rare, este adevărat, însă, cu toate acestea, este important să le evităm dacă ne stă în putere. Prin urmare, fiind un aliaj cu conținut scăzut de cupru, nuanța de roz a bijuteriilor pentru copii este una domoală, fină. 

 

Este și un avantaj aici. Având în aliajul de aur roz cupru în cantități mici, șansele de oxidare ale bijuteriilor scad, păstrându-și strălucirea mult mai mult timp. Cu toate acestea, la fel ca orice piesă din aur, bijuteriile din aur roz trebuie curățate și lustruite din când în când.

 

În fina să punctăm și detaliile legate de istoria bijuteriilor din aur roz. Pentru prima dată aurul roz a fost folosit la începutul secolului al XIX-lea în Rusia. A devenit popular după ce bijutierul Carl Faberge a folosit acest metal în faimoasele sale ouă Faberge. Astfel, aliajul a devenit cunoscut sub numele de “aurul rusesc”. Apoi, în anii 1920 și a explodat în tendințele bijuteriilor din întreaga lume.

 

După Faberge, un alt mare nume al bijuteriei a preluat și a popularizat această nuanță a fost Cartier. Cea mai faimoasă piesă a lui Cartier în această perioadă a fost “Inelul Trinity”. Este o verighetă simplă care consta din trei inele – unul din aur galben, unul din aur alb și unul în tonuri de aur roz.

 

Aurul roz este o culoare subtilă și romantică a aurului, care se traduce în bijuterii fine chiar și pentru fetițe. Iar între colecțiile MOSV, Mă Ofer Să Visez, veți găsi numeroase modele în astfel de nuanțe.

M.

BIJUTERIILE DIN AUR ROZ PENTRU COPII/2022