Asocierea diamant – Grammy nu este una care să ne surprindă, nu-i așa?!

La Premiile Grammy din 2024, Trevor Noah, gazda spectacolului, a surprins publicul purtând o broșă extraordinară creată de celebrul designer de bijuterii Jean Schlumberger de la casa de bijuterii Tiffany’s. Această broșă, denumită “Bird on a Rock”, este una dintre cele mai legendare creații de bijuterii ale secolului al XXI-lea și un icon al casei Tiffany & Co.

Introducere: Inspirată de o Viziune Creativă și un diamant celebru

Povestea din spatele broșei “Bird on a Rock” își are originile în anul 1965, când Tiffany & Co. a introdus oficial această bijuterie creată de Jean Schlumberger. Artistul vizionar a fost inspirat de o cockatoo galben pe care l-a întâlnit în călătoriile sale în Asia și Caraibe, în special în îndrăgita sa casă din Guadalupe. Una dintre primele broșe “Bird on a Rock” a fost achiziționată de socialita Bunny Mellon. Broșa sa “Bird on a Rock” prezenta un lapis lazuli cabochon cu diamante galbene și albe.

Celebra Uniune: Pasărea și Diamantul Tiffany

Broșa “Bird on a Rock” a devenit cu adevărat iconică în 1995, când casa de bijuterii a montat legendarul Diamant Tiffany pe setarea plină de fantezie a designerului. Această decizie de a uni pasărea și diamantul galben de 128,54 de carate a fost o celebrare a doi visători îndrăzneți: Jean Schlumberger și Charles Lewis Tiffany. Tiffany a dezvăluit designul în cadrul retrospectivelor Jean Schlumberger de la Musée des Arts Décoratifs din Paris. Faima sa crește odată cu călătoriile sale în lume în cadrul expozițiilor. Astăzi, peste 25 de ani mai târziu, pasărea și diamantul galben se întâlnesc din nou într-un pandantiv transformabil. Conceput pentru a sărbători redeschiderea monumentală a The Landmark on Fifth Avenue în 2023, noul pandantiv transformabil reinterpretează broșa iconică și prezintă cinci păsări care zboară în jurul diamantului, semnalând o nouă eră pentru brand.

O Muncă deosebită: Artizanatul din Inima Tiffany

Fiecare broșă “Bird on a Rock” este creată de o echipă de artizani Tiffany care aduc ani de experiență și pasiune maximă în munca lor. Peste opt artizani lucrează împreună pentru a da viață unei singure broșe pe parcursul a 50 de ore, o dovadă a spiritului de măiestrie excepțională care a definit Tiffany de aproape două secole.

În timp ce pasărea este oferită într-o varietate de designuri – inclusiv coliere, cercei, pandantive și inele – broșa reprezintă cea mai atemporală expresie a “Bird on a Rock”.

O Paletă de Culoare: Creativitatea lui Jean Schlumberger

Designurile Rare de “Bird on a Rock” cu Diamante sunt poate cele mai rare expresii ale iconului Tiffany. Aici, pasărea se așează pe un diamant galben extraordinar, celebrând autoritatea Tiffany ca furnizor al celor mai fine diamante din lume.

Jean Schlumberger de la Tiffany Bird on a Rock celebrează dragostea designerului pentru culoare și amestecarea materialelor, precum și afinitatea sa pentru forma de artă a smalțului paillonné din secolul al XIX-lea, așa cum se vede în stilurile exclusive “Rainbow Bird on a Rock”.

În concluzie, bijuteriile Jean Schlumberger de la Tiffany sunt nu doar opere de artă, ci și expresii ale unei lumi minunate și a unei îndrăzneți creative care transcend timpul. Aceste bijuterii, reprezentate perfect de broșa “Bird on a Rock”, continuă să fascineze și să încânte cu frumusețea și strălucirea lor, oferindu-le purtătorilor lor o bucurie infinită și o conexiune cu istoria și tradiția bogată a casei Tiffany & Co.

Să mai spunem că între vedere accesorizate de către Tiffany’s la această ediție Grammy se numără: Celine Dion, Dua Lipa sau Miley Cyrus.

Despre o altă broșă Tiffany’s, puteți citi și articolul: Top 7 Bijuterii Excepționale în 2023.

Puteți viziona întreaga colecție de lucrări ale seriei Bird on a Rock pe site-ul oficial al casei de bijuterii: https://www.tiffany.com/high-jewelry/jean-schlumberger/bird-on-a-rock/

Sursa imaginilor este: https://www.facebook.com/photo?fbid=816056163895028&set=pcb.816056190561692