Aflăm din acest articol câteva recomandări esențiale în alegerea primilor cercei.

Cercei copii aur rozDacă v-ați hotărât să perforați urechile micuței voastre prințese, vă prezentăm în cele ce urmează câteva sfaturi pe care trebuie să le cunoașteți când alegeți cercei pentru nou născuți.

Există o diferență între alegerea cerceilor pentru o fetiță de 3 – 4 ani și alegerea celor destinați unui bebeluș. Și diferențele merg de la forma cerceilor și chiar până la materialul utilizat în realizarea acestora.

Pentru prima pereche de cercei sunt recomandate modele care se așează pe lobul urechii. Deși multă lume preferă încă cerceii cu tortiță, aceștia au un dezavantaj. Cea mică, din curiozitate, va putea trage de ei, rănindu-se. Sau i-ar putea deschide. Prin urmare, vă sfătuim să optați pentru cerceii care se așează pe ureche.

 

Acum că am stabilit că vor fi cercei care se așează pe lob, ne oprim la sistemul de închidere. Evitați cerceii cu tija care trece prin căpăcelul din spatele urechii. Tija respectivă deranjează la purtare, înțeapă și poate răni zona din spatele urechii. Pentru aceasta au fost create sisteme de închidere cu căpăcel rotunjit, prin care nu trece tija. Cerceii vor deveni confortabili. Acest sistem de închidere mai are un avantaj: se strânge prin înfiletare. În felul acesta, sunt imposibil a fi desfăcuți de către copii. Este prevenită astfel și desfacerea accidentală.

 

Nu optați pentru aur alb când alegeți cercei pentru nou născuți.

Materialul cerceilor va trebui să fie unul non alergic. Iar dacă vorbim de metale prețioase, cei mai recomandați sunt cei din aur. Cu cât cerceii conțin mai mult aur în aliajul din care sunt realizați, cu atât sunt mai siguri în fața alergiilor de piele. Copiii, neavând dezvoltat sistemul imunitar sunt mai expuși în fața acestor afecțiuni. De aceea, trebuie redus la maximum acest risc. Aurul alb poate conține mai multe metale în aliajul din care sunt realizați decât conține aurul galben. Dar, riscul mai mare îl reprezintă nichelul. Este un metal utilizat încă în unele state pentru obținerea aliajului de aur alb. În Europa, însă, acest metal este interzis confecționarea bijuteriilor. Dacă, totuși, preferați aurul alb, asigurați-vă că producătorul acesta oferă garanții în legătura cu lipsa conținutului de nichel din aliaj.

Cercei copii aur diamante

Cercei copii aur diamante

 

Nu alegeți cerceii decorați cu email.

Prima pereche de cercei este o amintire pe viață. Emailul care decorează numeroase perechi de cercei este foarte probabil să nu dureze atât de mult. Recunoaștem și noi că cerceii decorați cu email sunt extrem de atrăgători. Sunt veseli și vin în numeroase forme. Doar că respectivul strat de email trebuie să vi-l imaginați ca un strat de vopsea aplicat pe un metal. Doar că, aceasta nu este vopsea. Este un pigment nonalergic, cu proprietăți de aderență mai slabe decât sunt vopselurile. Prin urmare, pentru o bijuterie care intră în contact cu apa, este recomandat să alegeți ceva mai sigur. Și avem două argumente imbatabile în acest sens. Primul: decorul de email nu este acoperit de serviciul de garanție și refacerea sa costă destul de mult. Apoi, ar putea exista diferențe de culoare între cea veche și cea recent aplicată.  Al doilea argument este că, ar fi păcat ca amintirea primilor cercei să fie uzată, așa cum s-ar putea întâmpla cu emailul. În schimb, puteți alege cercei pentru nou născuți fără email, doar din aur, sau decorați cu pietre.

Cercei aur copii bob de stralucire

Cercei aur copii bob de stralucire

 

Sperăm că v-au fost de folos sfaturile noastre. Indiferent dacă sunteți părinți ori doar în căutarea unui cadou pentru o fetiță, nu uitați că echipa MOSV, Mă Ofer Să Visez, este aici. Răspundem prompt și argumentat.