Este prima femeie în postura de vicepreședinte al Statelor Unite. Era firesc ca ceremonia de depunere a jurământului să fie un eveniment încărcat de simboluri.

Colierul cu perle purtat de Kamala Harris în ceremonia de inaugurare a mandatului are o simbolistică aparte. Alegerea primei femei în funcția de vicepreședinte al Statelor Unite ale Americii, care are atât origini de culoare cât și sud asiatice, a fost un moment istoric. Nu doar pentru continentul Nord american, ci pentru întreaga omenire.

Kamala s-a prezentat la depunerea jurământului într-o rochie violet și o haină așijderea. Noi ne îndreptăm atenția către ceea ce ne pasionează, bijuteriile. A purtat un colier de perle ale unui designer portorican – Wilfredo Rosado.

Perlele sunt un simbol al puterii și de secole este în apanajul regalității. Foarte multe dintre femeile aflate în funcții publice, și nu numai, preferă perlele. Jacqueline Kennedy le considera ca fiind mereu cel mai potrivit accesoriu. La fel ca Michelle Obama sau Madeleine Albright. Considerată de unele școli ca fiind incluse în categoriile pietrelor prețioase, perla este singura materie organică, produsă de o creatură vie, inclusă într-o astfel de ierarhizare.

Absolvirea facultății a făcut-o tot cu un colier cu perle.

Dar, Kamala Harris nu s-a îndrăgostit de perle odată cu câștigarea acestei poziții. La fotografia de absolvire a Universității Howard a purtat tot un colier de perle. De altfel, colierele cu perle au marcat numeroase alte reușite pentru Kamala. Spre exemplu, perle a purtat și în conferința de presă de după desemnarea sa ca procuror general al Californiei. Șirag dublu de perle a purtat și la acceptarea nominalizării pentru postul de vicepreședinte, anul trecut.

Dar în alegerea acestui colier pentru acest eveniment nu este deloc întâmplătoare. Și este legată de numele lui Wilfredo Rosado. Designerul stabilit în New York este fiul unor imigranți. Harris este și ea, de asemenea, fiica unor imigranți. Mama sa a părăsit India în anul 1958 și s-a stabilit în California, iar tatăl ei, student sosit aici Jamaica.

Rosado nu este un străin în lumea modei. A bijuteriilor mai exact. Creații ludice și inovație în design. Așa îl caracterizează critica de specialitate pe portorican. Fost protejat al lui Andy Warhol și director de modă pentru Giorgio Armani, el și-a lansat propria colecție de pionierat în timpul săptămânii modei din New York în 2011. Iar între vedele care i-au purtat creațiile se numără Mariah Carey, Julia Roberts sau Rihanna.

Colierul realizat pentru Kamala Harris este realizat din perle care provin din Marea Australiei de Sud, montate în chenare ovale din aur de 18 karate. Legăturile dintre acestea sunt punctate cu diamante. Acesta, spune el, semnifică „tema forței, combinată cu catifelare și un pic de glamour”, asemenea celei care l-a purtat.

Surse foto:

https://wrosado.com/blogs/high-jewelry/pearl-haute-joaillerie-necklace

https://time.com/5691643/kamala-harris-2020/