Bonas Group licitează acest diamant în perioada 25 Ianuarie 2021 – 4 Februarie 2021. Diamantul poate fi vizionat în acest interval în Anwerp, Belgia.

Diamantul scos la vânzare, Pink Dawn, cântărește 25,97 de carate, este de culoare roz și a fost extras în Octombrie anul trecut. În opinia mea, este una dintre cele mai frumoase nuanțe pe care natura le-a dăruit acestor magnifice pietre. Sunt pietre destul de rare care se extrag din doar câteva zone de pe Pământ. Mai bine de 90% din diamantele extrase până acum au provenit din mina Argyle din vestul Australiei. Rezerva a fost descoperită acolo de către firma anglo – australiană, iar exploatările au început patru ani mai târziu. Au fost sistate anul trecut când, compania a anunțat epuizarea zăcământului. Restul diamantelor provin, așa cum este și Pink Dawn, din Africa de Sud. În fine, exploatări de diamante roz, mai mici dimensiuni, se mai găsesc doar în Canada, India și Brazilia.

Diamantul Pink Dawn, al patrulea ca mărime.

Namakwa Diamonds, proprietarul și operatorul minei de diamante Kao din Lesotho, un regat enclavă, în interiorul Africii de Sud, pe coasta estică a continentului. Mina este exploatată printr-un parteneriat cu guvernul acestui stat. Filonul de kimberlit de aici este cel mai mare din Lesotho și al patrulea ca mărime din sudul Africii.

Astfel, diamantul scos acum la vânzare se alătură unui număr de alte trei prestigioase pietre exploatate din aceeași mină. Este vorba despre:

  • Lesotho Pink Storn, un diamant roz în greutate de 36,06 carate extras în decembrie 2013, vândut anul următor pentru 15,4 milioane de dolari.
  • The Kao Pherese Khosatsana” (Purple Princess), un diamant rar, de culoare roz – violet, descoperit în Aprilie 2017. A fost vândut cu 727 de mii de dolari
  • Rose of Kao descoperit în 2018 și vândut în 2019 pentru o sumă confidențială. Cântărea aproape 30 de carate.

În ultimii ani, mina KAO, care sprijină comunitățile locale prin construirea de facilități educaționale, infrastructură de apă și salubrizare și alimente și alte provizii.

 

Surse foto: http://www.idexonline.com/FullArticle?Id=46428 și https://www.bonasgroup.com.