Anul a început cu o descoperire impresionantă în lumea diamantelor.

Compania Lucapa a scos la lumină un diamant de 113 carate din mina de la Lulo, acesta fiind cel de-al 17-lea diamant cu o greutate care trece de suta de carate. Lulo este o mină aluvionară situată în Angola. Este amplasată pe o suprafață de peste extinsă, în centrul zonei Lunda Norte, șa 630 de km est de capitala angoleză Luanda. Terenul exploatat de Lucapa și partenerii săi Endiama (compania națională de diamante din Angola) și Rosas & Petalas s-a dovedit a fi unul dintre cele mai bogate zăcăminte de diamante exploatate în ultimul deceniu. Resursele de diamante ale minei aluvionare Lulo de la Lucapa Diamond Company din Angola sunt peste estimările inițiale. Sunt cu aproximativ 25% mai mari decât se estimase inițial, potrivit unei evaluări independente.

Lucapa are planuri mari pentru această zonă.

Un studiu dat publicității în Decembrie 2019 relatează că Lulo are peste 100 de mii de carate de diamante încă neexploatate. Această cifră a fost reevaluată dintr-o estimare anterioară a resurselor Lulo. Aceasta fusese efectuată în decembrie 2018 și estima conținutul total al minei la 80.400 de carate. Noua cifră este de peste cinci ori peste valoarea producției totale de 19.000 de carate realizate de Lulo în 2019.

Prețul mediu al diamantelor de la Lulo este estimat la peste 1.600 de dolari pe carat. Reprezintă o creștere cu peste 14% față de prețul anilor precedenți. Iar această valoare îl plasează în fruntea diamantelor obținute din minele aluvionare.

Lucapa are planuri mari pentru această zonă. Compania efectuează, de asemenea, explorări și testări pe alte situri aluvionare de-a lungul văii râului Cacuilo. Acestea se vor adăuga resurselor deja identificate în zonă.

Anterior, la mijlocul lunii decembrie, anul trecut, Lucapa a scos la suprafață două pietre de peste 100 de carate în două zile consecutive. Este vorba de un diamant alb de 127 de carate de calitate. Acesta a fost recuperat din zona câmpiei inundabile a râului Cacuilo și un altul, tot diamant alb, excepțional, de 101 carate.

Sursa foto: https://www.lucapa.com.au