Bun, a venit iarna. Ai făcut revizia la centrala termică, ai pus cauciucurile de iarnă la mașină, ai scos hainele groase, dar cum rămâne cu bijuteriile?

Sezonul de iarnă prezintă cele mai multe riscuri pentru bijuterii. Este perioada din an în care sunt pierdute cele mai multe dintre podoabe. Adu-ți aminte când ai pierdut o bijuterie, căci lucrul acesta ni s-a întâmplat multora dintre noi. Era vară, purtam puține haine sau era iarna când eram înfofoliți?

Așa că vom vorbi mai jos despre cum ne putem proteja bijuteriile pentru a preveni pierderea acestora și să le purtăm lipsiți de griji.

Începem cu inele. Asigurați-vă cu nu purtați inele care vă sunt puțin largi în mod obișnuit. Temperaturile scăzute determină contracția degetelor. În cazul unor persoane chiar foarte mult. Într-atât de mult încât un inel care în mod normal stătea lejer, liber pe deget, la frig poate aluneca fără probleme. Așadar, prima regulă este ca iarna să nu purtăm inele care nu ne sunt fixe pe deget.

Este nevoie doar de puțină atenție în plus acordată bijuteriilor.

Rămânem tot la inele. Și pentru că spuneam că degetele se contractă la frig, este cazul să acorzi atenție atunci când scoți mâinile din mănuși. Fii atentă să nu scoți și inelul odată cu ele. Apoi, de asemenea, la mănuși trebuie acordată mare atenție în momentul în care sunt scoase pentru a nu agăța în ele gheruțele pietrelor montate în inele. Foarte multe dintre pietre sunt fixate pe inele cu ajutorul prinderii lor în gheruțe realizate din aur. Agățate, acestea se pot rupe. Aurul este un metal moale. Nu trebuie să le forțezi foarte tare pentru a se întâmpla așa ceva. Ruperea gheruțelor conduce la pierderea pietrelor. Și nu ne-am dori ca acestea să fie diamante. Așa că, atunci când îți scoți mănușile fă-o cu grijă, încet, astfel încât să elimini și această cauză.

Pui o bluză de corp, apoi iei un pulover, apoi un fular. Apoi, poate și o căciulă. Și mască. Atenția se mută acum pe cercei și lănțișoare. Aceste bijuterii se pot agăța cu ușurință într-unul din numeroasele straturi de haine. Tot cu grijă și atenția trebuie să vă scoateți căciulile, fularele și bluzele. Lănțișoarele se pot rupe, iar cerceii se pot deschide și aluneca din urechi. Tot la cercei, atenție, la fel ca și în cazul inelelor care au pietricele prinse în gheruțe, acestea se pot agăța cu ușurință în fibrele căciulilor ori a fularelor.

Deși iarna aceasta este ceva mai specială, fără prea mult schi, saune și piscine. Însă, dacă viața te duce prin astfel de locuri, nu uita să-ți lași bijuteriile deoparte. Nici la fitness nu prea au ce căuta. Sunt, toate, locuri în care bijuteriile se pot pierde, se pot deforma ori se pot oxida în contact cu apele sufluroase ori tratate cu clor.

Sperăm să îți fie de folos sfaturile noastre. Și că iarna va trece fără incidente pentru bijuterii.

Love.❤️