Diamante din aer – pare greu de crezut, dar iată că omenirea a ajuns și în acest punct.

A crea diamante din aer nici nu știu dacă a fost vreodată pe lista de visuri a omenirii. Dacă a fost, cu siguranță nu a fost unul la fel de intens precum cel al alchimiștilor de a transforma metalele comune în aur. Acesta din urmă încă nu a fost realizat. Însă, diamantele obținute din aur sunt deja realitate.

Compania americană Aether anunța la finalul anului trecut că a reușit să obțină diamante de calitate gemă din aer. Metoda patentată de aceștia sintetizează diamantele din dioxidul de carbon din atmosferă. Practic, transformă poluarea în pietre prețioase, curăță aerul și realizează în același timp diamante. Sunt obținute pietre de calitate foarte bună, pe care le montează în bijuterii.

Pietrele astfel obținute au exact aceeași compoziție chimică cu a celor naturale, din exploatări miniere. Toate gemele Aether sunt certificate de Institutul Gemologic Internațional. Pentru acestea sunt menținute la aceleași standarde ca și cele extrase din mină.

Realizarea diamantelor din aer este negativă din punct de vedere al amprentei CO2 degajat.

Dacă pentru realizarea diamantelor lab grown obținute în ultimii ani prin metode CVD/HPHT sunt utilizați combustibili fosili generatori de dioxid de carbon, realizarea diamantelor Aether este negativă din punct de vedere al amprentei CO2 degajat. Este atins astfel, spune compania, cel mai înalt standard în ceea sustenabilitatea față de mediu a unei astfel de companii. Și că aceste pietre abia acum, prin intermediul lor, au ajuns să fie cu adevărat green.

Începând cu luna decembrie a anului trecut, pe site-ul companiei sunt disponibile deja și primele colecții de bijuterii cu astfel pietre obținute din dioxidul de carbon atmosferic. Viziunea lor de a îmbina luxul cu viitorul sustenabil al omenirii, orientate ambele către viitor, încep astfel să se contureze.

Iar dorința lor de dezvoltare și atacare a pieței de lux este susținută și de către cea mai nouă recrutare efectuată de companie. Este vorba despre Pamela Cloud, fosta șefă a merchandising-ului global de la Tiffany& Co. Aceasta a părăsit compania în vara anului trecut, după mai bine de 25 de ani de activitate acolo.

Anterior cooptării Pamelei, proiectului Aether li s-au alăturat în echipa executivă și de consilieri membri din alte case de lux mondiale: David Yurman, Cartier, Harry Winston, Chanel, Stephen Webster, Pandora, Theo Fennell, and Mikimoto.

Sursa foto: https://aetherdiamonds.com