Diamantul Spectacol este pus în scenă de Christie’s, la Geneva, în luna mai.

Diamantul The Spectacle, un magnific diamant nemontat este capul de afiș al următoarei licitații de bijuterii la Christie’s Geneva luna aceasta. Magnificent Jewels se va desfășura pe data de 12 Mai.

Diamantul Spectacle cântărește acum 100,94 de carate. Are proprietăți impecabile, Internally Flawless și culoare D. În tăietură emerald, acesta măsoară: 32,40 x 22,64 x 14,61 milimetri. Când a fost descoperit cântărea 207,29 de carate în forma sa brută. A fost scos la suprafață de către compania minieră rusească Alrosa în 2016. Face parte din filonul Zarnitsa de la Divizia de prelucrare și prelucrare Udachny. Mina Udachny a  fost înființată în anul 1971. Atinge apogeul la începutul anilor 1990, producând mai mult de jumătate din diamantele brute ale companiei. Este vorba de peste 12 milioane de tone pe an. La adâncimi de peste 630 de metri, mina Udachny este una dintre cele mai adânci 10 mine în aer liber din lume.

Alrosa este cea mai mare companie din lume specializată în extracția diamantelor. Explorează, exploatează, fabrică și vinde. Exact cum s-a întâmplat și cu diamantul The Spectacle.

Alrosa a tăiat piatra la Moscova la fabrica sa Diamonds of Alrosa. Potrivit Christie’s, The Spectacle este cea mai mare piatră care a fost tăiată vreodată în Rusia.

Prețul estimat de vânzare al pietrei este în acest moment de 18 milioane de dolari, însă, cu toate acestea, sunt mari șanse ca suma pentru care va fi adjudecat să fie chiar mai mare de atât. Asta prin prisma istoricului licitațiilor Geneva Magnificent Jewels din anii precedenți.

Spre exemplu, în anul 2013, The Winston Legacy, un diamant cu proprietăți similare, de 101,73 carate a fost adjudecat pentru 26,7 milioane de dolari. În anul 2017, Creation I, cântărind 164,41 carate este vândut pentru suma de 33,7 milioane de dolari.

Sursa foto: https://onlineonly.christies.com/s/jewels-handbags-online-geneva-edit/lots/1913

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]