„Pentru un bebe de 1 an tija e prea mare, în rest sunt drăguți.”

Citesc pe eMAG un review al unei doamne despre tija cerceilor. Aceasta a achiziționat o pereche de cercei pentru copii, a constatat că aceștia au tija prea mare, însă nu s-a adresat vânzătorului pentru a corecta situația. Pe de-o parte este de înțeles. Multe dintre ofertele de bijuterii de pe piața vin din partea unor simpli comercianți. De multe ori nu au cunoștințe despre bijuterie, despre fabricarea bijuteriilor pe care le vând și, de mai multe ori, nici posibilitatea de a acorda lucrări de service, retușuri, reparații.

Deși nu aceasta era tema acestui articol, este o recomandare binevenită oricând: înainte de a achiziționa o bijuterie, asigurați-vă care sunt condițiile de service. Nu știi când cumperi o pereche de cercei care îți plac foarte mult dar au tija prea mare. Și sfatul acesta este valabil pentru orice fel de achiziție pe care o facem.

Revenind la review-ul despre tija cerceilor.

Cerceii, mai ales cei de copii, trebuie să stea pe lobul urechii. Aceștia vin la dimensiuni de 10 – 12 mm. Tija cerceilor este standard, la 8 mm. Diferența este ocupată de căpăcel și modelul cercelușilor. Urechile bebelușilor sunt diferite. Lobul acestora are grosimi diferite. Cei 8 mm ai tijei le sunt perfecte, altora nu, le sunt prea largi. În cele mai multe dintre cazuri nu sunt necesare modificări. Mă rog, până acum, rata de modificare a fost mai mică de 1 la mie.

Dacă considerați că sunt prea largi, contactați vânzătorul și îi expediați pentru scurtare. Și ar face bine să poată soluționa o situație atât de banală. Nu vă rezumați la un review despre tija cerceilor. Și asta este foarte important. Nu doar sub aspect estetic. Ci mai ales din punct de vedere al siguranței. Stând ficși pe ureche, șansele de a se agăța în haine, căciului ori păturici sunt foarte mici. Nu lăsați cerceii așa, largi, atârnând nefiresc din ureche. Locul cerceilor cu șurub este pe lobul urechii. Ficși, eleganți, arătându-și frumosul model.