Lobul urechii este un strat gros de piele și grăsime, sensibil, care poate fi ușor traumatizat. Odată deformat, pe lângă aspectul inestetic, poate fi și un motiv de frustrare pentru cea afectată.

 

Vom vorbi despre cât este de important să purtăm cercei ușori pentru a avea urechi frumoase. Și asta nu doar la vârste fragede.

Obiceiurile sănătoase se cultivă încă de la vârste fragede. Faptul este valabil și atunci când vine vorba de cercei. Cartilajul urechii copiilor, fiind în permanentă perioadă de creștere, nu trebuie încărcat cu greutăți. Am fi tentați să credem că cele puține grame pe care le cântăresc bijuteriile nu pot atârna atât de mult în viitorul aspect al lobului urechii viitorului adult.

Dar lucrurile nu stau chiar așa. Lobii urechii sunt moi și flexibili, fiind compuși în principal din piele și grăsimi, fără conținut de cartilaj, sunt predispuși la alungire în timp și chiar la rupere. Acest ultim caz este mai frecvent întâlnit în cazurile lobilor care sunt perforați în partea inferioară a acestuia. De asemenea, incidența acestor accidente este mult mai crescută în cazul lobilor foarte subțiri când și un traumatism minor poate conduce la despicarea acestora.

 

Pentru urechi frumoase purtați cercei ușori.

Conform specialiștilor cea mai mare parte a problemelor apărute la lobii urechii sunt cauzate de purtarea cerceilor grei. Printre acești specialiști este și chirurgul estetician Mark Deutsch, care profesează la o clinică de specialitate din Atlanta, Statele Unite,

Aceasta ne aduce la ideea de la care am pornit: formarea unor obiceiuri sănătoase încă de la vârste fragede. Între acestea, cel legat de bijuterii îl reprezintă alegerea de cercei ușori pentru a nu contribui la deformarea lobului urechii odată cu trecerea timpului.

Desigur, chirurgia modernă are soluții care au devenit tot mai accesibile în ultimii ani și care reușesc ștergerea definitivă a urmelor unor astfel de traumatisme. Însă, cu puțină atenție acordată în momentul achiziției de cercei, vizita la chirurgul estetician poate fi ușor evitată.

 

 

Surse:

https://www.perimeterplasticsurgery.com/procedures/earlobe-repair/

https://www.harmychplasticsurgery.com/earlobe-repair-in-cleveland-ohio/