Cerul nopții văzut ca o bijuterie.

Inspirate de măreția cerului de noapte, bijuteriile Van Cleef & Arpels lansate în 2021 ne invită să visăm alături de stele. Cerurile au inspirat omenirea încă de când vechii egipteni s-au închinat lui Ra, zeul soarelui, iar grecii antici credeauconstelațiile ca fiind așezate acolo de către zei. Acum, Van Cleef & Arpels se îndreaptă spre cer pentru cea mai recentă colecție de bijuterii, Sous Les Étoiles, care combină motive cerești vechi cu cele mai noi din astrofizica secolului XXI.

Colierul Céphéide este rezultatul designerilor care au analizat diferite interpretări ale cerului nocturn. De la cele grecești până la cela ale lui Johannes Kepler de la începutul secolului al XVII-lea ajung chiar la cele mai noi și mai uimitoare imagini surprinse de către NASA. Toate acestea au stat la baza acestui colier și a colecției din care acesta face parte: Sous les Étoiles.

Van Cleef & Arpels

Van Cleef & Arpels

Universul are culoare – Van Cleef & Arpels.

La fel ca multe dintre bijuteriile lui Cleef & Arpels, colierul Céphéide este transformabil și poate fi purtat ca choker fără pandantivul central. Prezintă unsprezece cabochoane de calcedonie lăptoasă-mov, care totalizează aproape 160 de carate. Acestea captează lumina de mijloc a corpurilor îndepărtate. Clema detașabilă combină tanzanitele rare în două tonuri, mov și verde, precum și verdele neon al tsavoritelor. Colierul este realizat din aur alb.

Universul nu este doar o vastă întindere de întuneric presărată cu puncte de lumină. Universul are culoare. Există o diversitate incredibilă de culori în constelațiile îndepărtate, galaxii și nori de praf. Este o infinitate de culori, roșii, violete, verzi și albastre. Iar van Cleef nu face acum decât să capteze toată această culoare în bijuteriile pe care le realizează.

Spre exemplu, într-una dintre lucrări, o combinație mai puțin convențională, mai colorată, de pietre, recreează efectul de halo și evocă o cefeidă, un tip de stea care pulsează radial, prin intermediul tanzanitelor în două tonuri, safire mov și granate tsavorite care înconjoară calcedonii liliace tăiate în cabochon.

 

Sursa foto: http://www.thejewelleryeditor.com/images/cepheide-necklace-by-van-cleef-arpels-on-model/