Un moment marcant în istoria celui mai îndrăgit parfum din lume.

Colierul cu diamante Chanel 55,55 marchează aniversarea de 100 de ani a iconicului parfum No.5. A fost creat exact acum un secol de către parfumierul și chimistul francez Ernest Beaux și Gabrielle Chanel. Chanel No.5 este cel mai cunoscut și mai bine vândut parfum al tuturor timpurilor. „Parfumul unei femei cu miros de femeie” – după cum avea să îl descrie Coco. Un parfum care vă este cunoscut multora dintre voi, un parfum despre care Marilyn Monroe spunea în anul 1952 că este singurul lucru pe care îl poartă pe ea când doarme.

Potrivit The New Yorker, pentru o sticluta de 30 de ml din acest parfum sunt folosite 1.000 de flori de iasomie Pégomas, plus 12 trandafiri Pégomas. Acesta ar fi doar una dintre numeroasele curiozități mai puțin cunoscute care însoțesc acest parfum prin istorie. O alta o reprezintă faptul că prima reclamă TV a acestui parfum, realizată în anul 1969, a fost cea mai scumpă reclamă creată până la aceea vreme. Este primul parfum creat de Chanel, iar prima reclamă a acestuia o înfățișa tocmai pe Coco Chanel în paginile ediției franceze a lui Harper’s Bazar. Se întâmpla în anul 1937.

Date fiind toate acestea, ideea aniversării unui secol din viața acestui parfum prin intermediul unui colier cu diamante nu are cum să ne mire. Această bijuterie unicat este construită în jurul unui diamant cu proprietăți remarcabile (culoare D, claritate flawless). În tăietură emerald, acesta are 55,55 de carate și este șlefuit în forma minimalistă a sticlei parfumului No.5.

Colierul cu diamante va putea fi admirat la Paris

Diamantul principal este înconjurat de 104 briliante și 42 de diamante în formă baghetă. Colierul cu diamante nu a fost creat pentru a fi scos la vânzare. Cel puțin nu în acest moment. Dar urmează să fie expus publicului la Paris.

Imagini: Chanel High Jewellery