Diamantele rămân cea mai populară alegere pentru inelul de logodnă. Cu toate acestea, există o combinație de pietre prețioase care este preferată de către publicul trecut de 40 de ani.

In lumea bijuteriei i se spune efectul Prințesa Diana. Se referă la combinația de diamante și safir central, inspirat de către inelul de logodnă al Dianei, prințesa de Wales, în 1981. Amintirea acestui inel a fost întreținută și de continuitate pe care acesta a primit-o odată cu utilizarea sa de către Williams, fiul cel mare a cuplului, a cerut-o în căsătorie pe ducesa Kate Middleton. Inelul este compus dintr-un safir Ceylon, de 12 carate, înconjurat de 14 diamante, toate montate în aur alb de 18 karate. Iar conform unui studiu dat publicității în acest an de către money.co.uk, această combinație este preferată de peste 82% dintre cuplurile cu vârsta de peste 40 de ani din Marea Britanie atunci când este ales inelul.

Celebrul inel purtat de Lady Di și Kate Middleton

Celebrul inel purtat de Lady Di și Kate Middleton

Efectul Prințesa Diana a fost doar unul dintre rezultatele analizei.

Analiza a fost realizată în Ianuarie 2021 pe un număr de 2000 de repondenți logodiți ori proaspăt căsătoriți. Studiul a mai scos la iveală o serie de comportamente și analize interesante despre consumatorii britanici de bijuterii.

Spre exemplu, atunci când vine vorba de pietre montate individual, britanii preferă diamantele. 68% dintre ei, cu peste 20% mai mult decât în urmă cu un an, îl preferă în detrimentul altor pietre. Este urmat de safir (14%) și rubin (6%).

Preferințele pentru cele mai populare modele de inele rămân neschimbate: solitaire (31%), cu trei pietre (17%), cluster (17%).

Cele mai popular metal rămâne aurul galben cu 48%. Este urmat de aurul alb cu 23% și platina cu 12%.

În plus, cercetările de la money.co.uk au arătat că cheltuielile medii din Marea Britanie pe inelele de logodnă sunt în prezent cu 12% mai mari comparativ cu anul trecut, de la 6.300 GBP la 7.056 GBP.

Analiza a mai arătat că Brexitul și pandemia au determinat 20% dintre britanici să întârzie cumpărarea inelului de logodnă.

 

_________________________________________________

Sursa foto:

https://ro.pinterest.com/pin/101823641561361746/

https://www.goodhousekeeping.com/life/a22727712/princess-diana-engagement-ring/