În Marea Britanie a început deja difuzarea trailerului pentru emisiunea concurs All That Glitters dedicat bijuteriilor. Va fi difuzată începând din această primăvară.

BBC Two a anunțat showul de design de bijuterii în vara anului 2019. Preselecțiile au demarat la finalul anului, însă producția a fost oprită din cauza pandemiei de-a lungul anului 2020. Dar va debuta în această primăvară.

Mă încântă anunțul apariției acestui program, fiind primul de care am cunoștință, în Europa. Cumva, era de așteptat ca tocmai Marea Britanie să fie prima țară care să ofere un astfel de show, având în vedere tradiția premiilor Jewelry Design Award de la ei.

Formatul emisiunii concurs este structurat pe șase ediții și se va intitula All That Glitters. Prezentatoarea showului va fi comediana canadiană Katherine Ryan. Opt concurenți vor concura pentru premiul cel mare.

Desfășurându-se într-un atelier special construit, acest concurs este construit pe abilitățile extraordinare ale opt bijutieri talentați din toate categoriile sociale.” După cum afirmă compania producătoare a programului, Twenty Twenty.

Opt bijutieri vor intra în atelier, vor face design de bijuterii, dar numai unul poate dovedi că este deasupra celorlalți și poate revendica coroana „All That Glitters”

În fiecare săptămână, concurenții se vor lupta pentru a realiza visele clienților reali, transformând emoția în bijuterii. Provocările vor explora stilurile și estetica extrem de diferite, care pot fi găsite în diferite tipuri de bijuterii. Unele vor fi chiar inspirate de cele mai faimoase și râvnite piese din lume. Fiecare episod este plin de știință, istorie și cultură: de la structuri moleculare la egiptenii antici până la stiluri de covor roșu.

Concursul va fi jurizat de doi talentați designeri de bijuterii: Shaun Leane și Solange Azagury-Partridge.

Shaun Leane (născut la 8 iulie 1969) este un designer britanic de bijuterii cunoscut mai ales pentru piesele sale sculpturale create pentru Alexander McQueen. Marca sa de bijuterii omonimă este de patru ori câștigătoare a premiului Britanic pentru Bijuterii Anului.

Solange Azagury-Partridge este un designer britanic cunoscut pentru bijuteriile și designul interior. Cu sediul la Londra, ea este fondatoarea propriului brand numit Solange.

 

Sursa foto: https://www.twentytwenty.tv/casting/all-that-glitters_1304.aspx

https://solange.co.uk/pages/bespokeprocess

https://shaunleane.com/products/silver-quill-multi-pendant