Recordul de 7801 diamante montate într-un inel a fost depășit.

Guinness World of Record a omologat la finalul anului trecut un nou record pentru inelul cu cele mai multe diamante din lume. Creație a casei de bijuterii indiene Renani Jewels, inelul are montate 12638 de diamante naturale. Da, aproape 13.0000 de diamante, toate într-un singur inel.

Proiectul acestei bijuterii a fost realizat de către Harshit Bansal și Anil Bansal. Ei sunt cei care au reușit să doboare vechiul record care aparținea tot unei case de bijuterii din India. Vechiul record, 7801 diamante, se află cu mult în spatele actualei performanțe. Inelul poate fi purtat și este chiar confortabil, afirmă designerii și realizatorii acestei bijuterii. Industria bijuteriilor din India este una extrem de înfloritoare, înregistrând creșteri de la an la an. Desigur, și poporul indian este unul cu un apetit extrem de ridicat pentru bijuteriile din aur.

Diamante testate.

Fiecare dintre cele 12638 de diamante au fost testate ca fiind naturale. Sunt de culoare E și F, claritate fiind VVS, calități foarte bune pentru aceste pietre. Inelul cântărește 165,450 grame, iar pietrele 38,08 carate. Pietrele utilizate sunt certificate IGI.

Inelul poartă numele Marigold (Inelul Noroclui și al Prosperității) și are un model floral, fiecare petală fiind diferită de cealaltă, iar realizarea acestuia, de la concept la piesa finală a fost de aproape 3 ani.

INELUL CU CELE MAI MULTE DIAMANTE DIN LUME

INELUL CU CELE MAI MULTE DIAMANTE DIN LUME

Știm, subiectul nu prea are de-a face cu cerceii pentru bebe ori cu bijuteriile pentru copii, însă ne-am gândit că ar fi interesant ca din când în când să vă aducem spre lectură detalii interesante din lumea bijuteriilor. Dacă tot urmărim cu atenție tot ceea ce se întâmplă pe piața de bijuteriilor din lumea întreagă, am zis să nu ținem pentru noi tot ceea ce aflăm. Așa că, cu permisiunea voastră, din când în când, pe măsură ce le vom afla și noi, vă vom prezenta în blogul mosv.ro diverse informații din lumea bijuteriilor. Așteptăm impresiile voastre despre inelul Marigold.

Sursa foto: https://www.hindustantimes.com/it-s-viral/indian-man-sets-world-record-for-designing-floral-shaped-ring-with-12-638-diamonds/story-dFwoB9Ud7khKpb95h7UPuI.html