Ești în căutarea primilor cercei? Pentru cerceii de copii, sistemul de închidere, este un detaliu cel puțin la fel de important ca modelul în sine. Aflăm din articolul de mai jos despre sistemele disponibile pe piață. Și în magazinul online MOSV, firește.

 

Când vine vorba de închizători de cercei, există disponibile pe piață cel puțin vreo opt modele utilizate în confecționarea bijuteriilor de aur. Cel puțin atâtea îmi vin acum în minte. Dintre acestea doar un număr de cinci sunt recomandate fetițelor. Iar dintre acestea, doar patru nou născuților. Haideți să vedem care sunt acestea.

Închizători cercei cu șurub

Dacă sunt bine închiși, sunt cel mai sigur model de cercel destinat nou născuților. Partea frontală, modelul cerceilor, stă așezată pe lobul urechii. Închiderea se efectuează prin înșurubarea în partea din spate a lobului a unui căpăcel. Căpăcelul este prevăzut cu sistem de protecție împiedicând tija să treacă prin el și să înțepe capul. Deci, sunt confortabili la purtare. Într-atât de confortabili, încât sunt numeroase doamne care caută cercei cu un astfel de sistem de închidere. De asemenea, în cazul unui astfel de model, bebelușilor, în nemărginita curiozitate a descoperirii lumii care îi înconjoară, le este imposibil să tragă de ei.

Să recapitulăm avantajele unui astfel de model:

  • Siguranța împotriva pierderii.
  • Confortul la purtare.
  • Siguranța urechii.

Dezavantajele, să vorbim și despre ele. În lipsa experienței și a unei bune dexterități, primul contact cu acest sistem de închidere v-ar putea ridica ceva probleme. Tocmai de aceea, le recomandăm mămicilor să exerseze de câteva ori închiderea acestora înainte de a-i pune în urechile bebeilor.

Foarte important. Există numeroase site-uri care prezintă ca fiind cercei cu șurub sistemele de închidere cu fluturaș Diferența este enormă. Fluturașul nu se închide prin înfiletare, ci prin împingere. În plus, fluturașul are partea din spate deschisă, neprotejând de înțepăturile tijei.

CE ALTE ÎNCHIZĂTORI DE CERCEI SUNT RECOMANDATE COPIILOR?

Închizătoare cercei cu tortițe

Îi veți mai întâlni și sub numele lever back. Deși numele lor ar sugera o închidere la spate, ei bine, de cele mai multe ori varianta pentru nou născuți a acestui model de cercei se închide în față. Raționamentul este simplu: pentru a putea fi închiși mai ușor și pentru a nu se desface accidental în tipul somnului când capul apasă urechea. Sistemul de închidere este și confortabil și sigur. Dacă cumva se întâmplă să se deschidă accidental, aceștia nu vor ieși din ureche datorită formei tortiței. În plus, având sistemul de închidere în fața, eventuala deschidere a acestora va fi mult mai ușor observată de un adult. O condiție extrem de importantă a cerceilor cu tortiță pentru bebe este aceea de a nu fi grei. Pentru a nu „ademeni” mânuțele curioase să tragă de ei, și nici pentru a atârna greu pe loburile lor încă fragile.

Închizătoare cercei cu tortiță simplă și siguranță

Este tot un sistem de închidere de tip lever back care de data asta, ghiciți ce, se închide chiar în spate. Este un sistem de închidere confortabil, poate doar mai puțin confortabil decât cei prezentați mai sus. Tortița este fixată împotriva desfacerii prin intermediul unui cârlig opritor situat în partea dorsală a modelului cercelului.

Prindere cu arc

Este un sistem extrem de sigur, utilizat la cercelușii rotunzi. De la cei foarte mici, la cei mari, acest sistem de închidere pentru cerceii rotunzi este mult mai sigur și mai confortabil decât este cel cu tijă și închidere în furcă. Acesta este sistemul pe care îl utilizăm în cazul celor mai mici cercei pe care îi realizăm.

Ca dezavantaj ar fi un grad mai ridicat al dificultății la punerea în ureche. În special în cazul bebeilor. Însă, odată așezați este sigur că nu vor fi pierduți niciodată.

ÎNCHIZĂTOARE PENTRU CERCEII DE FETIȚE 5+

Închidere franțuzească

Veți întâlni acest sistem de închidere și sub numele latch back sau patent. Este un sistem de închidere la spate, recomandat fetițelor de peste 5 ani. Asta deoarece sistemul de închidere le-ar putea deranja. Acesta este format din două tije: una fixă care intră în ureche și tija verticală mobilă prevăzută cu un orificiu în partea superioară și care se închide în canalul aflat pe tija orizontală. Complicată descriere, știu.

Principalul avantaj îl reprezintă ușurința de prindere în ureche. Pe lista dezavantajelor s-ar număra posibilul disconfort la somn. Sau faptul că neutilizat corespunzător (forțarea incorectă în momentul deschiderii, poate conduce ușor la slăbirea închiderii).

 

Oricare ar fi modelul de închizători de cercei pe care îl alegi, te așteptăm în site pentru a vedea colecțiile speciale de cercei pentru copii pe care le-am pregătit.