De 55 de ani, an de an, Tiffany’s realizează trofeul celui mai important meci de fotbal american.

Trofeul de argint Super Bowl Vince Lombardi a fost și în acest an realizat de celebra casă de bijuterii. A fost realizat de artizanii casei care îți desfășoară activitatea în atelierul Tiffany’s Cumberland din Rhode Island. Nu s-a schimbat nimic în designul și modul de realizare al acestui trofeu, de la prima sa editare în 1967 și până astăzi. Este realizat manual, la fel cum se făcea și atunci. Iar bijutierii casei lucrează aproape 4 luni la realizarea acestuia.

Numit după „legendarul” antrenor al NFL, Vince Lombardi, care i-a condus pe Green Bay Packers la victorii în primele două jocuri din Super Bowl. Trofeul de argint  măsoară 22 de centimetri înălțime și cântărește șapte kilograme. Realizarea începe cu tăierea și formarea bazei curbate soclului care va susține trofeul. Apoi, cele două părți ale mingii de fotbal american sunt lipite, urmând apoi lipirea șireturilor mingii, realizate și acestea tot din argint. Mingea este fixată de soclu prin intermediul unui filet.

Trofeul de argint a fost schițat prima dată pe un șervețel, într-un restaurant.

În primul rând, cele trei laturi metalice ale bazei sunt tăiate și curbate manual, înainte de a fi lipite împreună pentru a forma turnul care ține mingea. Apoi, cele două have ale mingii sunt lipite împreună. Sunt cizalate și lustruite înainte ca șireturile de argint sterling să fie aplicate pe suprafața sa. În cele din urmă, mingea este conectată la bază printr-o tijă de filet. În final trofeul primește o ultimă lustruire înainte de a fi expediat la locul gazdă. Anul acesta a fost stadionul Raymond James din Tampa.

Trofeul a fost proiectat de Oscar Riedener, fost vicepreședinte Tiffany. Prima schiță a acestuia a fost trasată pe un șervețel de cocktail în timpul unei întâlniri din 1966 cu reprezentanții ligii de fotbal american. Designul lui Riedener l-a cucerit pe comisarul de atunci, Pete Rozelle.

Nu este singurul trofeu pe care casa de bijuterii nord americană îl realizează pentru sportul de pe continent. Tiffany’s realizează de asemenea și trofeele pentru Major League Baseball și NBA.