Citesc un review despre o pereche de cercei de copii făcut de o doamnă. Răsplătește produsul cu o stea din cinci, supărată fiind.

 

Cuvintele doamnei sună astfel: „I-am luat fetiței nașilor și a agățat unul din cerceluși cu prosopul, s-a rupt și pe unde am întrebat, nu mai poate fi reparat, sunt foarte subțirei si firavi.” Cerceii, așa cum îi văd eu în imagine, sunt un model anume creat pentru copii: cântăresc chiar mai puțin de jumătate de gram. Cu tot cu sistemul de închidere. Sunt, dacă doriți, un fel de sculptură în bob de orez.

Cerceii de copii, la fel ca și copii, sunt firavi. Asta este primul lucru care trebuie ținut în minte. Și sunt firavi nu pentru că producătorul lor nu ar fi dorit să pună mai mult aur în ei și să câștige mai mulți bani din vânzarea lor. Nu. Sunt firavi dintr-un motiv extrem de simplu: cerceii de copii trebuie să fie ușori. Extrem de ușori. Pentru că este important ca cerceii purtați în primii ani de viață să fie astfel. Nu sunt recomandați cerceii grei, deoarece aceștia pot deforma gaura din lobul urechii. O pot lărgi, conferindu-i un aspect inestetic. De aceea, cerceii de copii cântăresc de cele mai multe ori chiar mai puțin de un gram. Iar modelul recomandat este cel care se așează pe lob, eliminând posibilitatea ca micuța să tragă de ei, rănindu-se.

Review cercei de copii – da, la fel ca și copii, sunt firavi.

Acum, cu referire la cealaltă situație, în care nu s-a găsit nimeni să repare cerceii. Chestiunea este simplă, iar vine, cu părere de rău este împărțită atât de client cât și de retailer. Pe de-o parte, vânzătorul trebuia să informeze clientul că efectuează doar vânzare și execută lucrări de service în afara garanției. Fapt ilegal, dacă ar fi să mă pronunț sub aspectul protecției consumatorilor. Pe de altă pare, iată, clienta plătește pentru neglijența de a fi cumpărat fără să se asigure de la cine cumpără. Iar bijuteriile nu sunt genul de cumpărături pe care să le faci fără o informare prealabilă.

În încheiere să tragem învățăminte din întâmplarea doamnei din povestea noastră:

  • Cerceii de copii sunt fragili.
  • Cumpărați bijuterii doar de la operatorii care vă pot asigura service și în afara garanție. Dar mai ales în timpul acesteia.
  • Cerceii de copii sunt bijuteriile de care fug mai toți bijutierii, dar despre asta vom vorbi într-un alt articol.

Pe curând!